Angyal Barbara: Az a célom, hogy több lehetőséghez jussak

Angyal Barbarával készített interjút a napokban az egyik patinás utánpótlás sportolókkal foglalkozó portál. A beszélgetés során a hamarosan induló új szezon mellett Duri jövőbeli tervei és a nyári U20-as válogatott összetartás is szóba került.

„Mindig az a célom, hogy több lehetőséghez jussak és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból a pályán. Nem lesz ez másképp szeptembertől sem. A figyelmem valamelyest elterelte a gimnázium, de végre ott lehetek a délelőtti edzéseken is. A folytatásban tehát jobban koncentrálhatok a játékra, és fokozatosan szeretnék egyre több szóhoz jutni az első osztályban” – fogalmazott 19 éves irányítónk az Utánpótlássport.hu-nak.

A portál a Durival készített interjúban megemlíti: a 2019/2020-as ligában nem igazán találta a helyét: kilenc mérkőzésen lépett pályára, ezeken átlagban 2.2 pontot és 1.3 gólpasszt jegyzett. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy decemberben súlyos tünetekkel járó mononukleózist diagnosztizáltak nála, emiatt kényszerpihenőre szorult.

„Szeptemberben kezdek a Testnevelési Egyetemen, sport- és rekreációszervező szakon, levelező tagozatosként. Nem igazán tudtam még eldönteni, milyen diplomát szeretnék, szóval maradtam a sportnál, elvégre ez áll a legközelebb hozzám. Az biztos, hogy gondolnom kell a kosárlabda utáni életre is, emiatt jelentkeztem” – mondta játékosunk a jövőbeli terveiről.

Angyal Barbara az interjúban kitért a játékoskeretet érintő változásokra is. Mint mondta, Böröndy Vivien, Hegedűs Janka és Keyona Hayes is nálunk folytatja a pályafutását. Már tavaly is elég fiatalok voltunk, és ez ősztől sem lesz másképp. Abban bízom, hogy legalább olyan jók leszünk, mint a legutóbbi kiírásban.

A portál megkérdezte Durit az U20-as válogatott júliusi, székesfehérvári összetartásáról, valamint a Gáspár Dáviddal való közös munkáról is. „Ismertük Dávidot, az U18-as válogatottban másodedzőként foglalkozott velünk. Persze ebben a minőségben más a munka vele, de nagyon élveztem, szerintem kiváló szakember. Eleinte megnézték, milyen állapotban vagyunk, ehhez mérten alakították ki a programot, majd alap védekezési és támadási szerkezeteket vettünk át” − fogalmazott Angyal.

Játékosunk az U20-as Eb törlésével kapcsolatban megjegyezte: „főleg amiatt sajnáltam a torna törlését, mert hazai közönség előtt játszhattunk volna. Szerencsémre jövőre is utánpótláskorú maradok, csakúgy, mint a csapat többsége. Noha döntés még nem született róla, reméljük ugyanott, egy évvel több rutinnal, ütőképesebb egységgel léphetünk pályára jövőre.”

Leave a Reply