Kiváló első félidő után győzelem a DVTK ellen

Keyona Hayes erős dupla-duplával mutatkozott be együttesünkben.

Mindkét együttes egyetlen külföldi játékossal állt fel a mérkőzésen, ismét komoly szerepet kaptak a fiatalok. Jól kezdett a Csata, 5 perc után 12-7, egy negyed után pedig 22-11 állt az eredményjelzőn. A második negyedre is állandósult a tíz pont feletti különbség, az első félidő legvégén pedig Toman Petra hárompontosánál ugorhatott talpra a hazai kispad.

A második húsz percben többször is feljött tíz pontra a miskolci csapat, de mindannyiszor visszavertük a felzárkózási kísérleteket és stabilan tartottuk az előnyt. A múlt hetinél szűkebb rotációval, végül 12 ponttal győztük le a DVTK-t.

Keyona Hayes erős dupla-duplával (15 pont, 22 lepattanó) debütált, de Mányoky Réka teljesítménye (9 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 3 blokk) is kalaplengetést érdemel.

A Ludovika-FCSM Csata jövő héten Győr-Moson-Sopron megyei túrára indul: pénteken Sopronba, szombaton pedig Győrbe kötöttünk le edzőmérkőzést.

Ludovika-FCSM Csata – Aluinvent DVTK 67-55 (22-11, 19-15, 17-16, 9-13)

Ludovika Aréna, v.: Gaál, Nepp, Rózsavölgyi

Ludovika-FCSM Csata: Angyal B. 8/6, Horváth B. 8/6, Mányoky R. 9/3, Lelik 8/6, Angyal N., Hayes 15, Hegedűs 12, Toman P. 5/3, Böröndy V. 2

Az Aluinvent DVTK legjobb dobói: Medgyessy 20/3, Mokango 13

Tursics Krisztián: Örülünk a győzelemnek, de természetesen fontosabb volt, hogy gyakorolhassuk, amikkel a héten foglalkoztunk. Voltak szép dolgok, sokszor járt a labda üres dobásig, de sok gyermeteg hibát is vétettünk, amin csiszolnunk kell. Köszönjük a DVTK-nak, hogy vállalták az utazást és hasznos edzőmeccset játszhattunk velük.

Toman Petra: Jól esett, hogy újra lehetőséget kaptam. Izgultam, de remélem, hogy tudtam vele élni. Amikor beesett a hármasom, kicsit megnyugodtam. Csapat szinten jól védekeztünk, támadásban még gyakorolni kell a figurákat és a rendszert, de szerintem jó úton haladunk.

Leave a Reply