Hosszabbításos vereség Győrben

Végig szoros mérkőzést játszottunk a győriekkel, akik negyvenöt perc után három ponttal bizonyultak jobbnak a mieinknél.

Hullámzó mérkőzésen remekül tartottuk magunkat a nyáron alaposan kicserélődő Uni Győr Mély-Út otthonában. Az első perceket a hazaiak kapták el jobban, de a negyed végére majdnem egyenlő lett az állás, a nagyszünetben pedig vezetett a csapatunk. Hegedűs 12, Hayes 11 pontnál járt 20 perc játék után. A térfélcserét követően visszavette a vezetést Iványi Dalma együttese, de a 30. percre megint utolértük ellenfelünket. A hajrá is szorosan alakult, olyannyira, hogy el sem dőlt a meccs a rendes játékidőben. A hosszabbításban három ponttal jobbnak bizonyultak a győriek, de erre az eredményre így is büszkék lehetünk!

Keyona Hayes harmadik meccsén a második dupla-dupláját (20 pont, 11 lepattanó) szállította együttesünkben. Rajta kívül öten értek el két számjegyű pontszámot. Remekelt Böröndy Vivien (13 pont, 8 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 4 gólpassz) és Horváth Bernadett (11 pont, 8 gólpassz) is, de ne feledkezzünk meg a 15 éves Toman Petráról sem, aki hibátlan dobóteljesítménnyel (3/3 mezőny, 2/2 büntető) szorgoskodott össze 10 pontot.

Uni Győr Mély-Út – Ludovika-FCSM Csata 90-87 (22-21, 20-23, 20-18, 18-18, 10-7 – hosszabbítás után)

Győr, v.: Győrfy, Kéri, Németh P.

Az Uni Győr Mély-Út legjobb dobói: Török 17/9, Kiesel 17, Lass 16/3, Dombai 14/3, Dubei 12/6

Ludovika-FCSM Csata: Angyal B. 5/3, Horváth B. 11/9, Mányoky R. 4, Lelik 10/6, Rakita, Angyal N., Hayes 20/6, Hegedűs 14/3, Toman P. 10/6, Böröndy V. 13/9

Tursics Krisztián: Ez a mérkőzés is jól szolgálta a felkészülést, külön örülök, hogy gyakorolhattuk a szoros végjáték szituációkat és a hosszabbítást is. Elégedett voltam a játékkal, de kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk a jövőben. A játékosaimnak meg kell találni, hogy hol tudnak segíteni a csapatnak, ha egy adott nap épp nem mennek be a dobások.

Hegedűs Janka: Hasznos meccs volt, most már látjuk, hogy miben kell még fejlődnünk. Pénteken a Sopron ellen is mindent beleraktunk, nagyot küzdöttünk – talán pont ez hiányzott most a végén, hogy mi nyerjük meg a hosszabbítást.

Leave a Reply