Hiányzók, pontszegény meccs, vereség a Vasas ellen

Foghíjas keretünkkel 44-41-es vereséget szenvedtünk szerdai edzőmérkőzésünkön a Vasas Akadémia ellen.

Kulcsjátékosainkat nélkülözve fogadtuk a Vasas Akadémiát, ennek megfelelően Tursics Krisztián a terveknek megfelelően végigrotálhatta a teljes nevezett keretet. Sokáig jól tartottuk a lépést a Vasassal, amely 16-15-nél vette át a vezetést a második negyed közepén – és őrizte azt a meccs végéig. A riasztó kosárínséget hozó 40 percben kétszer, 29-19-nél és 40-29-nél volt két számjegyű a különbség. A 35. percben Rakita hármasával kezdtünk el felzárkózni. 44-39-nél reális esélyünk volt a fordításra, és 44-41-nél, 10,2 másodperccel a vége előtt labdánk is volt az egyenlítésért. A támadásnál támadófaultot ítéltek Hegedűs Janka ellen, a két csapat pedig lepergette a hátralévő időt.

A gyenge színvonalú meccsen csapatunkból ezúttal csak hárman jutottak 10 VAL fölé: Mányoky, Angyal és Hayes teljesítménye „kerülhet fel a térképre”.

Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 41-44 (11-8, 8-16, 10-11, 12-9)

Ludovika Aréna, v.: Nagy V., Varga-Záray, Menyhárt

Ludovika-FCSM Csata: Balogh L., Angyal B. 7/3, Mányoky R. 11/3, Rakita 5/3, Angyal N., Hayes 6, Gyöngyösi 2, Hegedűs 12, Farkas Sz., Toman P.

A Vasas Akadémia legjobb dobói: Budácsik, Fraser 8-8

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Tursics Krisztián: Alapemberek hiányoztak ma, de mindig az a csapat a legjobb, aki éppen a rendelkezésemre áll, és ezzel a csapattal kell megnyerni a mérkőzést. Így viszont megnézhettük, hogy szállnak be fiataljaink. Olyan hibák kerültek elő ma, amiken feltétlenül dolgoznunk kell.

Mányoky Réka: Három kulcsemberünk hiányzott ma, ezért az elmúlt napokban próbáltuk átvenni a játékot nélkülük. Dolgozunk tovább és készülünk a Sopron ellen.

Leave a Reply