Nagy különbségű győzelem a ZTE ellen

Nem borult a papírforma a Ludovika Arénában, csapatunk 99-47-re legyőzte a ZTE NKK-t. Az összecsapás gyakorlatilag már az első tíz percben eldőlt.

Böröndy Vivi kosarára Tuchscherer még válaszolni tudott, de aztán egy 12-0-ás rohanással tudatosítottuk, hogy itt ma nem lesz szoros mérkőzés. Nagyon megnyomtuk az első negyedet, 27-6-nál már húsz fölé nőtt a különbség. Úgy látszott, hogy Tursics Krisztián nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, ugyanúgy fogunk készülni a ZTE ellen, mintha valamelyik top csapat ellen játszanánk. A ZTE csak a második játékrészben tudott szorosabb tíz percet hozni, a többi etapban nagy volt a különbség a két csapat között.

A harminc pontos határt 60-30-nál, a negyveneset 75-35-nél léptük át. Edzőpárosunk bátran nyúlt a kispadhoz is, amit minden pályára lépő játékosunk pontokkal hálált meg. Külön öröm volt látni Farkas Szonja és Gyöngyösi Janka első A-csoportos kosarait. A végére a száz pont elérése maradt egyedül kérdés. Gyöngyösié volt az utolsó dobás 97-47-nél, de „csak” a triplavonalon belülről talált be, így a százas elmaradt, a nagy különbségű győzelem azonban nem. Csak remélni tudjuk, hogy a ZTE rendezi a sorait a szezon hátralevő részében, mert a bajnokságnak nagy szüksége lenne egy erős zalaegerszegi együttesre.

Ludovika-FCSM Csata – ZTE NKK 99-47 (27-8, 22-19, 21-8, 29-12)

Ludovika Aréna, 100 néző. V.: Frányó, Csabai-Kaskötő, Horváth Cs. (Bognár)

Ludovika-FCSM Csata: Böröndy V. 14/3, Lelik 16/6, Mányoky R. 11/3, Hegedűs 9/3, Zempare 15. Cs.: Horváth B. 7/3, Angyal N. 8, Toman P. 5/3, Farkas Sz. 6, Gyöngyösi 8

A ZTE NKK legjobb dobója: Dzombeta 15/6

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Böröndy Vivien: Igyekeztünk forgatni a játékosokat, mindenki kapott bőven lehetőséget. A dobószázalékunk hagy némi kívánni valót maga után, ezen dolgozni kell még. Mindenki, aki a pályára került, 100%-ot nyújtott, harcolt és együtt élt a játékkal. Szombaton fontos mérkőzés következik.

Tursics Krisztián: Fontos feladataink voltak a mérkőzés előtt, ezért nagyon komolyan készültünk a ZTE-ből. Az eddigi ellenfelektől 70 pont körül kaptunk, most próbáltuk ezt a számot csökkenteni, és hellyel-közzel működött is a védekezésünk. Amiatt viszont nem voltam boldog, hogy a ZTE sok üres ziccert dobhatott. A dobószázalékunk egyelőre jelentősen visszaesett tavalyhoz képest, ezen javítanunk kell, ugyanakkor a lepattanózásban jelentősen előreléptünk. Szombaton a Cegléd ellen komoly erőpróba vár ránk, emiatt mindenki sok lehetőséget kapott, és csapatkapitányunkat is játékba tudtuk lendíteni.

Leave a Reply