Rapszódikus mérkőzés, győzött a CEKK a Ludovikán

Fordulatos, hektikus mérkőzésen 69-61-es vereséget szenvedtünk a kiváló légiósok mellett jó magyar teljesítményeket is felvonultató Cegléd ellen.

Rettenetesen rosszul, 2-11-gyel kezdtük a mérkőzést. Idén talán csak a Sopron elleni bajnoki utolsó negyedében láthattunk hasonlóan tanácstalan játékot. Nagy szerencsére a Cegléd is sok hibával játszott ebben az időszakban, így nem lett ennél is nagyobb a különbség. A 6. perc végén jártunk, amikor Hayes révén megszereztük a második mezőnykosarunkat, majd amerikai magasemberünk bevágott egy triplát is. A negyed második felében fordult a kocka és Bozókiék nem tudtak kosarat szerezni, mi pedig Lelik hármasával egyetlen pontocskárra jöttünk fel a negyed végére. A második negyed elején kétszer is egyenlítettünk, majd 18-16-nál Hayes duplájával először a meccsen mi álltunk jobban. Néhány támadáson át őriztük kicsiny előnyünket, de a Cegléd újra fordított és vezetett egy ponttal a nagyszünetben.

A 21. percben Hayes bedobta a harmadik hármasát, a mérkőzés pedig továbbra is szorosan alakult. Sajnos a dobóteljesítményünk ma sem volt az igazi, de 36-38 után a mi perceink következtek. Zsinórban 11 pontot szereztünk válasz nélkül, és 47-38-nál minden szépnek tűnt. Moore a negyed végére két duplával visszahozta a meccsbe csapatát, de az 50-44-es állás így is biztató volt az utolsó tíz perc előtt. Itt azonban begyújtotta a rakétákat a Cegléd, és új igazolásuk, Ruják révén 51-50-nél már ők vezettek. Lelik válasza egy 0-9-es szériát tört meg. Az Elefántkölyök lendülete azonban nem tört meg, és a következő Csata-találat 52-59-nél esett csak. A klasszis teljesítményt nyújtó Moore révén 64-54-nél tízzel vezetett a kék-sárga csapat – innen már nem volt visszaút számunkra. A Cegléd blokkolt le kevesebbszer, így megérdemelten nyerte 69-61-re a mérkőzést.

Legjobb játékosunk Keyona Hayes lett (23 pont, 6 lepattanó, 6 kiharcolt fault), aki pazarul játszott az első három negyedben, a végjátékra azonban ő is elfogyott. Mellette Lelik Réka emelhető ki a maga 15 pontjával.

Szerdán ismét hazai pályán játszhatunk, akkor a BEAC-ot látjuk vendégül.

Ludovika-FCSM Csata – VBW CEKK Cegléd 61-69 (10-11, 23-23, 17-10, 11-25)

Ludovika Aréna, 150 néző. V.: Praksch, Tőzsér, Boros (Téczely)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 6, Lelik 15/6, Mányoky R. 2, Hegedűs 8/6, Zempare. Cs.: Hayes 23/9, Böröndy V. 5/3, Angyal B. 2

A VBW CEKK Cegléd legjobb dobói: Moore 20, Kobolák 12/6, Ruják 10/6

A mérkőtés statisztikája itt megtekinthető.

Keyona Hayes: Összességében jó meccset játszottunk, de a végén kivégezve éreztem magamat.

Tursics Krisztián: Ellenfelünk kiválóan játszott, ránk erőltették akaratukat. Nem hiába tartottunk tőlük, hiszen tudtuk, hogy a Ceglédet rutinos játékosok alkotják. Próbáltuk gyorsítani játékunkat, de sok hibát vétettünk ma, sok volt az eladott labdánk és rossz százalékkal is dobtunk, a ceglédi kispadról pedig extra teljesítmény érkezett Ruják Nóra személyében. A mai meccsen az elmúlt mérkőzéseken megnyert lepattanó csatát is elveszítettük.

Leave a Reply