Kemény próbatétel következik a Szekszárd ellen – Ha lesz mérkőzés

Szerda délután a bajnokság egyik legerősebb csapata, az Atomerőmű KSC Szekszárd vendégeskedik a Ludovika Arénában. Hogy sor kerül-e a mérkőzésre, csak röviddel a kezdés előtt fog eldőlni, a szekszárdi csapat ugyanis honlapján közölte, hogy harminc és fél órával a tervezett feldobás előtt az egész csapaton PCR-tesztet végeztek, és pozitív eredmény esetén karanténba vonulnak a játékosok.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd kedd délután, a felvezető anyagaiban közölte, hogy kedd reggel fél tízkor az egész csapattól mintát vettek a PCR-tesztekhez, és amennyiben valamelyik játékosuk pozitív tesztet produkál, akkor a járványügyi intézkedéseket betartva 10 napos karanténba vonul a csapat – azaz nem utazik el Budapestre. Kérjük, hogy a mérkőzés megrendezésével kapcsolatban figyeljék közösségi média felületeinket, amint lesz információnk, megosztjuk szurkolóinkkal, követőinkkel.

Korábban írtuk:

Tavaly megjártuk a mennyet és a poklot is a Szekszárd ellen. Az alapszakasz első körében először és ezidáig utoljára 71-66-ra legyőztük a KSC-t, óriási eufóriát okozva a klub és a szurkolók számára. A tolnai visszavágó már korántsem alakult ilyen jól, valósággal felmosták velünk a padlót McCallék, majd a pécsi Magyar Kupa negyeddöntőben is Zeljko Djokic tanítványai örülhettek.

Aztán jött a pandémia, és járványhatások ide vagy oda – a Szekszárd nagyon aktív volt a játékospiacon. Bár Goree, Skoric, Zele, Szabó Fanni vagy épp Zala Friskovec neve is jól cseng a kosárlabdaéletben, a legnagyobb erősítésük talán Gereben Lívia visszatérése, aki az egész sportvilág számára példát mutatott akaraterejével és küzdésével. Hiába azonban a bőséges keret, Friskovec ujjtörés miatt biztosan nem léphet pályára és az előző fordulóban, a Győr ellen Maja Skoric sem volt a csapatban. Minden bizonnyal hiányozni fog Zeljko Djokic vezetőedző is, aki, mint a napokban kiderült, megfertőződött a koronavírussal. Innen is jobbulást kívánunk neki!

Vezetőedzőnk szerint nem engedhetünk meg magunknak még egyszer olyan gyenge védekezést, mint a PINKK elleni meccs első negyedében. Tursics Krisztián kiemelte: gazdag rotációs lehetőségekkel rendelkező, komplett szerkezetű, profi hátterű csapat érkezik hozzánk, így csak negyven percig koncentrálva lehet esélyünk szoros mérkőzést játszani velük. Mivel kiváló képességű és magas szintű játékosokkal rendelkezik a KSC, így vezetőedzőnk szerint a csapatra, nem pedig az éppen a kispadon ülő edző személyére kell fókuszálnunk.

A mérkőzésre a már-már szokásosnak mondható járványügyi szabályok mellett szeretettel várjuk szurkolóinkat és az érdeklődőket. A belépés most is díjtalan, és a szokottnál korábban, 16 órakor kezdődik.

Ludovika-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd

Ludovika Aréna, szerda 16:00

V.: Cziffra Csaba, Goda László, Kovács Nimród (Fekete László)

Leave a Reply