Csodás visszatérés: Végig vezetve győztük le a Győrt

Az ötödik perctől kezdve szinte végig vezetve, extra védőmunkával és jó lepattanózással 77-66-ra legyőztük a bajnokság egyik topcsapatát, az Uni Győrt.

Jó volt látni, hogy mindkét csapat teljes kerettel tudott kiállni a mérkőzésre. A Ludovika Aréna üres széksorai már kevésbé nyújtottak szép látványt, de remélhetőleg az online tér valamennyire kárpótolta a szurkolókat.

A meccs Török és Zempare kosárváltásával indult. Az ötödik percig felváltva vezettek a csapatok, majd 6-8 után Hayes dobott zsinórban hét pontot, ami megalapozta a vezetésünhket. 15-10-nél csapatkapitányunk hintett triplát, amire Iványi Dalma időkéréssel reagált. A szünet némiképp megtörte a lendületünket, a negyed hajrája a győrieké lett. Ráadásul Hayes az utolsó másodpercekben összeszedte harmadik személyijét. Kiesel 22-17-re hozta fel csapatát a 10. perc végére. A második játékrész kosárváltásokkal indult, pontot szerzett Zempare, Mompremier, Hegedűs és Dubei is, majd Angyal Barbi triplájával, 29-21-nél újra nyolc lett közte. A negyed közepére Dombai vezérletével 31-30-ra feljött a Győr, amiben Horváth és Hegedűs sportszerűtlen hibái és az azokból szerzett négy, illetve öt győri pont játszott komoly szerepet. A vendégek az egész első félidőben mindössze ötször kaptak személyi hibát, nálunk pedig elsősorban a centerek gyűjtögették szorgosan a faultokat. Hayes például a 16. percben megszerezte a negyediket is. 31-32-nél egy pillanatra átvették a vezetést Dombaiék, így a legjobbkor jött Horváth és Mányoky hármasa. A félidőben 39-36-ra vezettünk.

A harmadik negyedben tovább kapaszkodott a roppant jó erőkből álló Győr, de Hegedűs és Horváth villanásai tartották a Csata-vezetést. Különösen ebben a negyedben állt össze a védekezésünk, ráadásul Hayes a kipontozódás szélén állva is segítségére tudott lenni a csapatnak.  48-46 után 10-2-es sorozattal zártuk le az etapot, amivel tíz ponttal (58-48) álltunk jobban. A 31. perc is Hayes-pontokkal indult. Állandósult a tíz pont körüli különbség, ahonnan már nem tudott visszajönni az Uni Győr. A végén Zempare és Hegedűs is hármast szerzett, így a kezdő ötösünkből ezúttal mindenki betalált a triplavonalon túlról legalább egyszer. 77-66-ra legyőztük az Uni Győr Mély-Út csapatát.

Ahhoz képest, hogy három pályára lépő centerünk összesen 12 személyi hibát szedett össze és szinte végig faultproblémákkal küszködtünk, ezúttal palánk alatti játékosaink voltak a kulcsemberek. Zempare 9 pontja és elképesztő mezőnymunkája mellé 14 lepattanót szedett le és 6 gólpasszt osztott ki, de Hayes (22 pont, 5 lepattanó, 5 kiharcolt fault) is kitett magáért és Hegedűs (13 pont, 6/7 mezőnygól) is az eddigi legjobb meccsét játszotta Csata-mezben. Ráadásul 42-30-ra megnyertük a lepattanócsatát.

Legközelebb jövő szerdán lépünk pályára, amikor az Atomerőmű KSC Szekszárd elleni elmaradt találkozót fogjuk pótolni.

Ludovika-FCSM Csata – Uni Győr Mély-Út 77-66 (22-17, 17-19, 19-12, 19-18)

Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Földházi, dr. Mészáros, Dr. Oláh (Bodrogváry)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 12/12, Lelik 11/3, Mányoky R. 7/3, Hegedűs 13/3, Zempare 9/3. Csere: Hayes 22, Böröndy V., Angyal B. 3/3

Az Uni Győr Mély-Út legjobb dobói: Dombai 16/3, Dubei 12/12, Kiesel 12, Mompremier 10, Török Á. 10/3

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Sajnálom, hogy nem látták élőben a nézők ezt a mérkőzést, mert két jó kosárlabdát játszó csapat találkozott. Az elmúlt másfél hétben azokra a dolgokra készültünk, amik tavaly a hiányosságaink voltak. Ma este a védekezés hozta meg a siker kulcsát, hiszen egy nagyon komoly támadó potenciállal rendelkező csapatot tartottunk 66 ponton. Emellett tízzel megnyertük a lepattanócsatát is, amiért le a kalappal a lányok előtt, hiszen a belső posztokon hátrányból indultunk a Győrrel szemben. Emellett kiosztottunk 21 gólpasszt, mindig megtaláltuk az üres embereket, működött, amire készültünk támadásban. A 16 eladott labda és az azt övező ki nem kényszerített hibák viszont nem tetszettek, ezen dolgozni kell a következő egy hétben, a Szekszárd-meccsig.

Hegedűs Janka: Sokat készültünk a Győrből, rengeteg instrukciót kaptunk az edzőinktől, amiket kisebb-nagyobb hibákkal, de végre tudtunk hajtani – ez volt a siker kulcsa. Pörgős, kemény edzéseken vagyunk túl az elmúlt két hétben, de ennek ma meglett az eredménye.

 

Leave a Reply