Harminc percig élt a remény a Cegléd ellen

Sokáig remekül tartottuk magunkat, a végjátékra azonban elfogytunk, így 80-56-os vereséggel távoztunk Monorról, a kiváló erőkből álló Cegléd ideiglenes otthonából.

A ceglédi csarnok felújítása miatt csak jóval közelebb, Monorig kellett utaznia csapatunknak a CEKK elleni idegenbelire. Kostas Keramidas tanítványai ragadták magukhoz a kezdeményezést, 14-8-ra húztak el, de a következő 6 pontot mi szereztük. 14-14-ről a kék-sárgák mozdultak el Ortiz révén, majd a 10. perc végére nemcsak hogy utolértük őket, de Böröndy triplájával át is vettük a vezetést 20-18-nál. A belső posztokat – érthetően – erőltető Cegléd Bozóki kosarával nyitotta a második negyedet, majd Mányoky Rékától vettünk kényszerű búcsút a pályán egy időre, hiszen U20-as válogatottunk beütötte 3. személyi hibáját. 27-26-os vezetésünknél beindult Bozóki, aki két triplát hintett rövid időn belül, majd McBryde, Sotiriou és Ortiz is kosarat szerzett. 39-29-nél Tursics Krisztián időt kért, de lányaink dicséretére legyen mondva, hogy eddig a periódusig maximálisan elégedett volt edzőpárosunk a látottakkal. 41-29 után aztán a félidő utolsó 9 pontja a mi játékosainkhoz fűződött, így 41-38-ra zárkóztunk fel a nagyszünetre.

A harmadik negyedben 43-40, majd 45-43 is volt az állás, de a külföldi játékosai vezette CEKK megint el tudott lépni tőlünk, 54-45-nél időt kellett kérnünk. A játékmegszakítás ismét jót tett, hiszen 54-51-re, majd 54-53-ra jöttünk fel, ráadásul Keramidas időkérése után Mányoky labdát szerzett, így a 15 másodperccel a dudaszó előtt a vezetésért is támadhattunk, de sajnos sem Horváth triplakísérlete, sem Zempare pöcije nem ért a gyűrűbe. Sajnos nagyjából eddig tartott a lendületünk a jóval magasabb, erősebb és mélyebb kerettel rendelkező ellenfelünkkel szemben. A záró negyed Bozóki találatával kezdődött, majd további 10 hazai pont érkezett zsinórban, mire Angyal triplája beesett. Természetesen innen már nem volt visszaút fáradó csapatunk számára, ráadásul mint kiderült, ez volt az egyetlen kosár, amit a negyedik játékrészben szereztünk. 80-56 lett a végeredmény.

Játékosaink közül csak Batabe Zempare teljesítménye emelhető ki, ghánai-amerikai centerünk vastag (15 pont, 16 lepattanó) dupla-duplát szállított. Két idegenbeli vereség után nagyon fontos lenne, hogy az ünnepek körüli találkozóinkat (BEAC, december 23. és PINKK, december 30.) behúzzuk, ez a két siker ugyanis erőt adhatna a lányoknak a folytatásra.

VBW CEKK Cegléd – Ludovika-FCSM Csata 80-56 (18-20, 23-18, 13-15, 26-3)

Monor, v.: dr. Mészáros, Pozsonyi, Balogh Gy. (Gorka)

A VBW CEKK Cegléd legjobb dobói:  Ortiz 23/, Moore 20, Bozóki 17/9

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 15/6, Böröndy V. 13/6, Mányoky R. 2, Hegedűs 2, Zempare 15/3. Csere: Angyal B. 9/6, Gyöngyösi, Angyal N., Balogh L., Rakita

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Gyakorlatilag hat-hét emberrel dolgoztuk végig az egész mérkőzést. Sokáig meccsben voltunk, és amit szerettünk volna, azt nagyon szépen megcsináltuk. A negyedik negyedben elfogyott a szufla és egyszerűen nem találtunk be. Gyakorlatilag felőrölt minket az ellenfelünk, elismerésem a Ceglédnek, megérdemelt győzelmet aratott.  

Horváth Bernadett: Az egyik dobó játékosunk a padon ül, mert megsérült. Az ő kiesése nyilván egy szempont a mai vereségben.  Alacsony szerkezetű csapat vagyunk, így kívülről próbálunk inkább érvényesülni. A Ceglédnek ráadásul olyan magasemberei vannak, akik ellen nem nagyon tudtunk mit csinálni. Sajnálom, hogy így alakult a mai mérkőzés. Nem volt jó a dobószázalékunk, de nem csüggedünk, szerdán meg szeretnénk mutatni a BEAC ellen, hogy jó csapat vagyunk.

Leave a Reply