Pontszegény meccsen győztük le a Vasast

Nem túl színvonalas, pontszegény mérkőzésen 54-42-re győztük le a Vasas Akadémiát, visszavágva ezzel a múlt heti vereségért. Először nyertünk tévés meccsen, de Dejza James bemutatkozására még várni kell.

Jó és rossz egyaránt történt az M4 Sport+ által műsorra tűzött találkozón. Fél órával a kezdés előtt derült ki, hogy Dejza James csak 72 órán túli negatív PCR-teszttel rendelkezik, így vasárnap délután még nem léphetett pályára. A többiek viszont alaposan bekezdtek. Zempare egymaga hétpontos előnyt harcolt ki, ezt Hegedűs toldotta meg hárommal – Milos Pavlovic máris mehetett a zsűriasztal felé, kezeivel T-jelzést formázva. A játékmegszakítás használt, hiszen elkezdtek szállingózni a Vasas-pontok, mi pedig percekre eltűntünk a vendégek térfelén. Horváth Betti törte meg a gólcsendet és a visszatérő Lelik keze is elsült, így 18-10-re nyertük az első felvonást. Gyorsan megtoldottuk a különbséget még öttel, innentől Bach Bogiék azért küzdöttek, hogy tízen belül maradhassanak a félidőre. Nem sikerült: 25-18 után 10-2-es sorozatot repesztettünk, Lelik szinte nem tudott dobást hibázni, így 35-20-ra vezettünk a meccs felénél.

Kedvezőnek tűnt a játék képe, de a gálázás elmaradt. Horváth Betti egy pontjával kezdődött a második félidő, de mezőnyből csak a 28. percben találtunk be először. Szerencsénkre Tóth Orsiékat kellően lemerítette a mögöttük álló, zsúfolt időszak és tompán, rossz dobószázalékkal játszottak.  Ennek ellenére 40-36-nél kezdett forróvá válni a talaj, így nagyon fontos volt, hogy Horváth három jó büntetőjével, azaz Csata-pontokkal folytatódjon a találkozó. 47-36-nál újra tízen kívülre kerültünk, és innen már a Vasas sem tudott csodát csinálni. Mindössze 84 VAL-t szerezve (ebből Batabe Zempare egymaga 32-t szorgoskodott össze úgy, hogy már a szünetben megvolt a dupla-duplája) 54-42-re nyertünk. Láttunk már ennél jobb mérkőzést is, de a lényeg az első televíziós meccsen szerzett győzelem. Az pedig külön öröm, hogy a két találkozó után az egymás elleni mérleg is felénk billen.

Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 54-42 (18-10, 17-10, 5-14, 14-8)

Ludovika Aréna, v.: Csabai-Kaskötő, Győrfy, Drenyovszki (Gincsai)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 10/6, Böröndy V., Mányoky R. 7/3, Hegedűs 3/3, Zempare 15/3. Csere: Lelik 13/9, Angyal B. 6

A Vasas Akadémia legjobb dobói: Bach 11/3, Smailbegovic 8

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Vegyes érzelmek vannak bennem, hiszem örülnünk kell, hogy győzelemmel megyünk a szünetre, ugyanakkor nem játszottunk jól. Az első félidőben látottakkal elégedett voltam, de a harmadik negyedben teljesen megállt a támadójátékunk. Azt reméltem a félidőben, hogy játszhatunk egy sima meccset, ehelyett szorossá tettük azt. Dolgoztunk kell, hogy 40 percig ugyanazt a szintet tudjuk hozni, főleg támadásban.

Batabe Zempare: Elég furcsa mérkőzés volt, alacsony energiaszinttel. Próbáltam jó energiákkal játszani, és ez be is jött a dobások és a lepattanózás terén.

Leave a Reply