Átgázolt rajtunk a Sopron

Nagy vereségbe szaladtunk a Hűség Városában. Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata 98-33.

Az első perctől az utolsóig komolyan vette a találkozót a komoly nemzetközi célok és megmérettetések előtt álló Sopron Basket, és az egyetlen percnyi lazsálást sem engedélyező ellenfelünk alaposan meg is szórt minket. Húsz (!) válasz nélküli hazai pont után köszöntünk be először, de Zempare hármasa az egész első negyed egyetlen (!) Csata-találatát jelentette. A 28-3-ról folytatódó mérkőzés teljesen izgalommentesen alakult, mindkét edző kedvére cserélgethette a pályán lévőket. Roppant gyenge napot fogtunk ki, ízelítőt kaptunk a nemzetközi szinten is magasan jegyzett kosárlabdából.

A 98-33-ra végződő mérkőzésen a mi oldalunkról egyedül Lelik teljesítménye érdemel szót (13 pont, 3 gólpassz, 6 kiharcolt fault). Ez is a mi csapatunk, és tanulni kell a mérkőzésből. Még ha el is tekintünk attól, hogy Európa egyik legerősebb csapata volt az ellenfél, akkor is lényegesen jobb játékra lesz szükség a jövő heti két hazai rangadónkon a DVTK és a TFSE-MTK ellen. 

Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata 98-33 (28-3, 26-14, 19-10, 25-6)

Sopron, Novomatic Aréna. V.: Kapitány, Farkas G., Kovács N. (Forrai)

A Sopron Basket legjobb dobói: Határ 20, Williams 13, Czukor D. 13/3, Varga A. 13/3, Walker 11/3

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 9/9, Lelik 13/6, Mányoky R. 3, James, Zempare 3/3. Csere: Hegedűs 3/3, Böröndy V. 2, Angyal B., Gyöngyösi, Angyal N., Balogh, Rakita

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Gratulálok a Sopronnak, a játék minden elemében felülmúltak minket. Nagyon örülök, hogy olyan nyomást kaptunk az első félidőben, melyet edzésen nem tudunk modellezni. Sokat ismételjük kollégámmal, mit, hogyan kell edzésen csinálni, most igazán megtapasztalhatták a játékosaim, hogyan kell védekezni ilyen szinten. A jövő héten két nagyon fontos mérkőzésünk van, szeretnénk mindkettőt megnyerni. Ez a mutatott játék kevés lesz. Van két napunk felkészülni a DVTK-ból és győzni hazai pályán.

Lelik Réka: Hosszabb kihagyás után vagyunk. Nem találtuk a helyünket a pályán, de a Sopron sem játszott egy ideje, így ez nem lehet kifogás. Azon vagyunk, hogy beépítsük új emberünket a csapatba és készüljünk a jövő heti meccsekre. Jó volt Euroliga ellenféllel találkozni, érzékeltük milyen ilyen nyomás ellen játszani. Ezt be kell építeni az edzésünkbe és le kell győzni a soron következő két riválisunkat.

Leave a Reply