Érvényesült a papírforma, vezet a Szekszárd a párharcban

Extra első negyed után fokozatosan fölénk nőtt a jóval esélyesebb KSC Szekszárd, amely 89-61-es győzelmével egy-nullra vezet a két győzlemig tartó negyeddöntős párharcban. Folytatás pénteken, Budapesten.

Sokkal fegyelmezettebben kezdtük a mérkőzést, mint Zeljko Djokic együttese – legalábbis ez derülhet ki abból, hogy a KSC vezetőedzője alig több mint egyetlen perc játék után 2-5-nél időt kért. Jól rendezte a sorokat, hiszen a következő 8 pontot Bonnerék szerezték. Azonban mi sem álltunk le, kívülről és belülről is tetszetős kosarakaz szereztünk. 16-14-nél megint mi vezettünk, majd 20-19-nél Horváth Betti pazar triplái zárták a negyedet. A kisszünet után három perc kellett a KSC-nek, hogy ledolgozza a hátrányát, majd 29-27-nél jött Tursics Krisztián időkérése. Sajnos a támadójátékunk továbbra is akadozott ebben az időszakban, a szekszárdiak a 17. perc végére Friskovec triplájával 41-34-re léptek el. Ezt a játékrészt a hazaiak zárták dudaszós hármassal, 51-40-re álltunk a szünetben.

A második félidőre zónavédekezéssel jöttünk ki, ami nehézséget is okozott Studeréknek. 56-49-ig faragtuk a hátrányt, de ekkor a hazaiak könnyű gólokkal büntették meg a támadásban és védekezésben elkövetett hibáinkat. 9-0-ás sorozatukat Tursics Krisztián próbálta időkéréssel megszakítani, de 65-49-nél négy újabb hazai pont jött, mire Hegedűs válaszolt. Ez a periódus – mondani sem kell – eldöntötte a mérkőzést, hiszen egy ilyen szintű csapat ellen húszpontos hátrányból szinte lehetetlen visszajönni. Ennek megfelelően a 71-51-ről kezdődő negyedik negyed már nem tartogatott izgalmakat. Védekezésben és támadásban is sokkal jobb napot kellene kifognunk, hogy pénteken szorosabb meccset játszhassunk.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Ludovika-FCSM Csata 89-61 (20-25, 31-15, 20-11, 18-10)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok, v.: Cziffra, Goda, Kovács N. (Téczely)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd legjobb dobói: Bonner 17/9, Goree 15, McCall 14, Bálint 12/6

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 9/9, Lelik 12/3, Mányoky R. 15/3, James, Zempare 12. Csere: Böröndy 7/3, Hegedűs 6, Angyal B., Angyal N.

Tursics Krisztián: Kijött a két csapat közti különbség. Látni kell, hogy más szinten van a két csapat jelenleg. Mégis akad pozitívum a találkozóban, mert több olyan dolgot, amit másfél héten át gyakoroltunk és hiányosak voltak, most meg tudtuk valósítani. Ezekből próbálunk építkezni. Azt várom, hogy pénteken még egy picit tudjunk fejlődni és előrelépni, akkor elégedett leszek. Dejza Jamesnek problémája volt már a héten, az első negyedben kiújult a sérülése, reméljük, hogy pénteken számíthatunk rá.

Lelik Réka: Gratulálok a Szekszárdnak. Azt gondolom, hogy egy jó meccset játszottunk, és az előző meccseinkhez képest sokat javultunk a támadásaink eredményességét illetően. Védekezésben is látom a javulást, de azért keményebben kell odaállnunk a következő alkalommal.

Leave a Reply