Újabb idegenbeli győzelemre lesz szükség a párharc folytatásához

 

Szombat este folytatódik a Vasas Akadémia elleni, ötödik helyért vívott párharc. Győzelmi kényszer most már a mi oldalunkon van: egyenlítenünk kell, hogy folytathassuk.

Ugyanabba a folyóba léptünk szerda délután, mint korábban a TFSE-MTK ellen, azaz elsőre nem tudtuk érvényesíteni a pályaelőnyt a Vasas ellen. A vereség következménye, hogy idegenbeli győzelemmel kell visszajönnünk a párharcba, hogy aztán még egyszer megmérkőzhessünk a Ludovika Arénában. A jó hír, hogy a szerdán látottak alapján erre minden esélyünk megvan. Az első negyedet ugyan a Vasas nyerte, de később már-már tetemes előnyt építettünk fel, és a 26. percig biztos befutónak érezhettük magunkat. Aztán kiestünk a ritmusból, összeomlott a védekezésünk és elveszítettük a koncentrációt. Még „kicentizve” is győzhettünk volna, de a végén jött Papp Klaudia bravúros hármasa.

Csak magunknak köszönhetjük, hogy veszítettünk – kezdett bele vezetőedzőnk önkritikusan az első meccs elemzésébe. Tursics Krisztián szerint pont a szerdai összecsapás mutatta meg, hogy a játékosaink még nem készek, azaz van hová fejlődniük. Emlékeztetett: a TFSE-MTK ellen is hasonlóan indult a párharc, azaz a második mérkőzésre szintet lépett a csapat játéka – ezt várja vezetőedzőnk szombaton, a Pasaréti Sportcentrum parkettáján is.

A találkozót a MindigTV Go Sport csatornáján lehet élőképpel nézni. Követéshez ajánljuk az MKOSZ statisztikai rendszerét, de aki nem ér rá szombat este, az később a YouTube csatornánkon is visszanézheti a felvételt.

Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata

Pasaréti Sportcentrum, szombat 18:00

V.: Papp Péter, Győrfy Rúben, Szilágyi Bálint (Bognár Tibor)

Leave a Reply