Újra kiharcoltuk a harmadik meccset

Saját otthonában vágtunk vissza a Vasas Akadémiának a hétközi vereségért, és győzelmünkkel harmadik meccsre mentettük a párharcot.

Ragyogó hírt kapott, aki belenézett a melegítésbe vagy az összeállításunkba: Horváth Betti bár a kezdőbe nem került be, de ott volt a csapatban, és később pályára is lépett – a negyeddöntő óta először.

Nehezen lendültek bele a csapatok, de a Vasas jobban kapta el az elejét. 7-2 is volt a hazaiaknak, akik kihasználták a gyenge lepattanózásunkat. Csak az első negyedben hatszor szedték össze a palánkunkról lecsorgó labdát, mindannyiszor második esélyt teremtve a pontszerzéshez. Ehhez képest bravúros, hogy a 8. percre James vezérletével megfordítottuk az állást, és 12-11-nél mi vezettünk. A 10. percet megint egy hazai támadópattanóból dobott kosár zárta, Smailbegovic révén 16-16-ra jött fel a Vasas. A kisszünet után a hazaiak tűntek élesebbnek, 25-20-ra húztak el Fraserék, amikor Tursics Krisztián időt kért. 27-20 volt a piros-kékek legnagyobb előnye, de a félidő hajrájában fokozatosan dolgoztuk le hátrányunkat. Horváth révén több mint tíz sikertelen triplakísérlet után beakadt az első, amivel utolértük, majd 33-31-nél le is hagytuk a Vasast. A nagyszünet előtt miénk volt az utolsó szó, Zempare középtávolija a vezetést jelentette 20 perc játék után. 

Érezhetően ritmust találtunk a második félidőre. 46-38-ra húztunk el, és érett, jó játékot láthattunk a lányoktól. 40-49-nél kért időt a Vasas, de ez sem segített. Horváth Betti második hármasával 55-42-re léptünk meg, majd a negyed végére újabb pontokat raktunk a különbségre. 62-44-es Csata-vezetés állt a táblán a 3. negyed végén, de természetesen az odavágóból kiindulva ez nem jelentette a meccs végét. Hegedűs Janka a 32. percben hozzátette a hiányzó kettőt a húszhoz, de Papp hármassal reagált. Egy sor sikertelen dobás után Bach is beköszönt a triplavonalon túlról, ezt pedig már vezetőedzőnk sem nézhette tétlenül. Tursics Krisztián időkérése után Smailbegovic kezében volt a következő hazai hármas lehetősége, de elrontotta a tiszta helyzetet. Bach viszont nem, így 65-56-ra jött fel a Vasas. Lelik és Mányoky kosarai jelentettek némi nyugalmat, az utolsó perceket pedig lehozta a csapat, így 73-59-re győztünk, és kiegyenlítettük a párharcot. Döntés szerdán 16 órától a Ludovika Arénában.

Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata 59-74 (16-16, 20-21, 8-25, 15-11)
A párharc állása: 1-1

Pasaréti Sportcentrum, v.: Papp, Győrffy, Szilágyi (Bognár)

A Vasas Akadémia legjobb dobói: Fraser 19/3, Papp K. 12/3, Bach 10/6

Ludovika-FCSM Csata: Böröndy V. 5, Lelik 17/6, Mányoky R. 11, James 15, Zempare 15. Csere: Horváth B. 6/6, Hegedűs 4, Angyal B.

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, hasonló helyzetbe kerültünk, mint egy párharccal korábban. A TF ellen is hátrányba kerültünk, de ismét sikerült kimásznunk a gödörből és teljesen más arcunkat mutattuk védekezésben és energiában. Támadásban azonban volt probléma bőven, 15%-kal dobtuk a hármast, ami szerintem a szezon legrosszabb teljesítménye. Van tehát min javítani szerdáig, bízom benne, hogy összeáll a támadásunk is. Szeretnénk megnyerni az utolsó meccset és ötödik helyen zárni az idei bajnokságot.

Lelik Réka: Az előző rossz teljesítményünket követően úgy jöttünk ma a második párharcra, hogy nincs olyan opció, hogy kikapunk. Gratulálok a csapatomnak, hiszen tényleg nagyot küzdöttünk és életben tartottunk esélyünket az ötödik helyért. Nagyon nehéz ellenfél a Vasas, az utolsó mérkőzésen is rendkívül nehéz párharcra számítok. Kiegyenlített a párharc, győzzön a jobbik szerdán.

Leave a Reply