Nagyszerű győzelem az Euroliga-selejtezős ellen

Szoros, izgalmas, kifejezetten színvonalas mérkőzésen kétpontos győzelmet arattunk a Sepsi ellen.

Igazi villámrajtot vettünk, hiszen 12-3-ra, majd 16-5-re vezettünk, ráadásul rendre szép akciókat vezettünk és nemcsak a gólok, de a gólpasszok is gyűltek a lányok neve mellett. Az első negyedben később sem változott a játék képe: 22-12-re vezettünk a dudaszónál.

A második negyed pont ellentétesen alakult az elsővel. 8-0-ás rohanást produkált a Sepsi. 27-26-nál vette át a vezetést a román bajnoki címvédő. Egy pillanatra még fordítottunk (28-27), utána viszont ismét sepsiszentgyörgyi találatok következtek. 27-11-re nyerték a negyedet, 39-33-ra a félidőt.

A nagyszünet után nagyjából felváltva estek a kosarak, a Sepsi végig tartotta 4-6 pontos előnyét. A harmadik negyed végére új játékosunk, Stasha Carey és vendég részről Neagu is begyűjtötte negyedik személyijét.

Az utolsó tíz percre aztán megint felpörgött csapatunk. 53-60 után zsinórban tíz pontot szereztünk, így előnnyel fordulhattunk az utolsó három percre. Ekkor Fraser kétszer, Pasic egyszer köszönt be. Zele bevágott egy hármast, 66-66-nál kezdődött meg a 40. perc. Lelik egyéni akciójával ismét előnybe kerültünk, a Sepsi pedig elrontotta az utolsó támadását.

68-66-ra győztünk. A mai játékért jár a kalaplengetés!

Ludovika-FCSM Csata – Sepsi-SIC 68-66 (22-12, 11-27, 14-16, 21-11)

Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Győrffy, Major, Makrai.

Ludovika-FCSM Csata: Simon 15/3, Böröndy V., Lelik 9/3, Zele 17/3, Hegedűs 6. Csere: Horváth B. 7/3, Carey 10, Balogh L. 2, Gyöngyösi 2.

A Sepsi-SIC legjobb dobói: Fraser 24, Miljkovic 11/3, Podar 9.

Simon Zsófia: Nagyon monoton edzésekből jöttünk ebbe a mérkőzésbe, hiszen a felkészülésnek nem épp a legkönnyebb szakaszán vagyunk túl. Jó hangulatú, jó iramú meccset játszottunk, élveztük a kosárlabdát. Jó volt a ritmusunk, jól mentek a labdák, viszontláttuk azokat az emeleket, amiket edzéseken verítékkel gyakoroltunk. Gratulálok a lányoknak.

Tursics Krisztián: Jól szolgálta a mérkőzés mindkét csapat felkészülését. A PINKK-meccshez képest sokkal többet lehet beszélni erről a találkozóról, hiszen most sokkal jobban játszottunk. A második negyeddel azonban nem lehetek elégedett, hiszen amellett, hogy 27-11-re elveszítettük, csak abban az időszakban 8 labdát adtunk el. Köszönjük a Sepsinek, hogy eljött.

Leave a Reply