Ez igen: csupa-csupa győzelem az előszezonban!

Ha nem is mindig meggyőző játékkal, de meggyőző különbséggel nyertünk a Vasas Akadémia otthonában, így veretlenül abszolváltuk az előszezont.

Már az első percekben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és fél negyednyi játék után 11-4-re vezettünk a csak hazai nevelésű játékosokkal felálló mérkőzésen. A Vasas a napokban vált meg centerétől, Robinsontól, nálunk pedig Carey maradt elővigyázatosságból melegítőfelsőben. Az elején megszerzett előnyt a játékrész végéig megőriztük, a kisszünet után pedig hamar tíz fölé növeltük – és a meccs végéig ott is tartottuk. Úgy jutottunk el a 40-26-os félidei álláig, hogy érezhető volt: van még tartalék a lányokban; közel sem nyújtotta legjobbját a csapat.

A harmadik tíz percben valóságos kosáresőt láthattak a kilátogató nézők. A gördülékeny, lendületes támadójátékot azonban mindkét oldal elrontotta a védekezésével. 44-29 után zsinórban 5 hárompontossal gondoskodtunk az előny tartásáról. Húsz pont közeli különbségről kezdődött a negyedik negyed, ami már nem hozta az előző etapok színvonalát. 78-61 lett a vége. Lehet, sőt, kell ennél jobban játszani, de ennek jövő pénteken lesz itt az ideje. A veretlenül megvívott előszezon azonban magáért beszél!

Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata 61-78 (13-19, 13-21, 21-24, 14-14)

Pasaréti Sportcentrum, 50 néző. V.: Nagy V., Major, Horváth Cs.

A Vasas Akadémia legjobb dobói: Budácsik 18, Papp K. 11/3, Madár E. 9/3

Ludovika-FCSM Csata: Böröndy V. 7/3, Lelik 21/9, Toman P. 2, Hegedűs 8, Zele 13. Cs.: Balogh L. 3, Simon Zs. 9/6, Horváth B. 9/9, Angyal N., Gyöngyösi 6/3.

Lelik Réka: Úgy jöttünk ide, hogy ez lesz a főpróba, de nagyon remélem, hogy tudunk ennél jobban is játszani. Még van egy hetünk fizikálisan és mentálisan szintet lépni, illetve kijavítani a hibáinkat. A mai mérkőzés alapján azért még sok munka vár ránk.

Tursics Krisztián: Hasznos és tanulságos mérkőzést játszottunk a főpróbán. Sok kérdésemre választ adott a találkozó és látom, hogy min kell még dolgozni az Európa Kupa-selejtező előtti utolsó héten. Bízom benne, hogy pénteken nagy számú közönség előtt jó játékkal rukkolunk elő.

Leave a Reply