Kevin Durant volt a legnagyobb hatással amerikai centerünkre

Stasha Carey szeptember elején csatlakozott csapatunkhoz. Bár szombaton Pasaréten nem lépett pályára, a Sepsi és a Cegléd ellen is jó benyomást keltett a clevelandi magasember. Stasha-val a pénteki edzés előtt beszélgettünk.
Elektromos rollerrel érkeztél a Ludovika Arénába. Ezek szerint meg is találtad a számodra legjobb közlekedési eszközt?

Igen, szinte minden nap így járok edzésre. Szeretem használni. Gyorsabb, mint sétálni. Ma esős az idő, úgyhogy tényleg fontos volt, hogy minél gyorsabban ideérjek. Szinte mindenhova így járok: boltba és étkezni is. Ezt csak bérelem, de szeretnék majd egyet otthonra is.

A Sepsi ellen mutatkozott be a csapatban (Fotó: Sepsi-SIC/Miska Brigi
Két hete vagy Budapesten. Hogy érzed itt magad?

Eddig nagyon izgalmas. Próbálom megtalálni a helyem. Tetszenek a csapattársaim, tetszik a lakás is. Néhányszor már eltévedtem a városban, de imádom, hogy minden nap tanulhatok itt valami újat. Valószínűleg Budapest a legnagyobb város, ahol eddig játszottam. Pörgős az élet, sok az ember, akik sokféle dolgot csinálnak. Nagyon különbözik az otthonomtól. Ahol felnőttem, Clevelandben, sokkal kevesebb az épület.

Felfedezted már a nevezetességeket?

Még nem igazán, de már terveztük a lányokkal, hogy megnézzünk néhány szép helyet. Remélem, hogy sok újdonságot tudnak majd mutatni. Fel fogom fedezni a lakásom környékét is.

Mit hallottál Magyarországról, illetve a magyar bajnokságról, mielőtt Budapestre repültél?

Őszintén szólva tudtam túl sokat Magyarországról, és nem is ismerek senkit, aki volt már itt. Emiatt egy kicsit izgultam is az utazás előtt, és reménykedtem, hogy nem kerülök rossz helyre. Még csak ismerkedek a nyelvvel, a kultúrával és az ország történelmével. Van rá nyolc hónapom, ami sok időnek tűnik – de sok a tanulnivaló is. A bajnokságról úgy hallottam, hogy az egyik legjobb. Izgatottan várom, teljesen készen állok a szezonra.

Mit érdemes tudni a játékodról? Négyes vagy ötös poszton szeretsz jobban szerepelni?

Azt mondanám, hogy sokoldalú játékos vagyok. Kívül és belül is tudok játszani, és mindegy, hogy hol kell játszanom. Amióta az eszemet tudom, Kevin Durant a kedvenc játékosom. Egyszerűen imádom. Sokat figyeltem a játékát. Nem feltétlenül utánozni akartam, csak szerettem nézni, ahogy játszik. Jobban szeretek négyes poszton lenni, de ötöst is tudok játszani. Amikor centerként szerepelek, általában gyorsabb vagyok, mint az ötösök, négyesben viszont magasabb vagyok, mint az erőcsatárok.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kevin Durant ❗️ (@duranthighlights) által megosztott bejegyzés

Milyen céljaid vannak? Milyen elvárásokkal érkeztél?

Egy célom biztosan van a csapattal: megpróbálunk bejutni az Európa Kupa csoportkörébe. Nagyon kemény lesz, de ezzel a csapattal szerintem lehetséges. Emellett folyamatosan fejlődni szeretnénk. Nagyon sok fiatal és jó játékosunk van, a csapat kémiája is kiváló, de még sokat kell tanulnunk. Ami magamat illeti, az elmúlt egy évben játszogattam, de családi gondjaim voltak. Az a célom ebben a szezonban, hogy visszatérjek arra a szintre, ahol korábban is voltam. Sokat bele kell adnom, és minden nap bizonyítanom kell saját magamnak.

Játszottál már hasonló rendszerű kupasorozatban, mint az Európa Kupa?

Ez az első alkalom, de ahogy hallottam, majdnem mindenkinek új lesz a csapatból. Szóval csak úgy sodródom az árral, élvezek minden lépcsőfokát. Úgy gondolom, mindenképpen meg tudjuk csinálni és bejuthatunk a következő körbe. Izgatottan várom ezt a sorozatot.

Leave a Reply