Jön a mérkőzés, amire mindannyian várunk

Pénteken kezdetét veszi klubunk számára is a kupakaland. Ahhoz azonban, hogy az Európa Kupa-szereplésünk több legyen egy kalandnál, meg kell nyerni a selejtezőben az igen jó erőkből álló Umeå együttese ellen a párharcot itthon és idegenben egyaránt.

Lényegében amióta leadtuk a nevezési szándékunkat az Európa Kupa idei küzdelmeire, erre a pillanatra várunk. Klubunk egy emberként, összeszorított fogakkal, megfeszítve dolgozik hetek óta azon, hogy sikeresen mutatkozzunk be a nemzetközi porondon is. A lányok és edzőink a pályán, a stáb pedig a háttérben tesz meg mindent azért, hogy ne csak egy szimpla kupakaland, hanem győztes mérkőzéssel vagy párharccal induló hadjárat legyen az Európa Kupa-szereplés.

Svéd ellenfelünk ugyanakkor kemény diónak ígérkezik, nem kevesebb, mint öt külföldi játékossal, illetve svéd válogatottakkal. Riválisunk irányába billenti a mérleget, hogy évek óta stabil nemzetközi szereplőnek mondható, azaz klub- és csapatszinten is összehasonlíthatatlanul több tapasztalattal rendelkezik, nálunk. Ugyanakkor nálunk is megvannak azok a spílerek, akik külföldi bajnoki vagy nemzetközi kupasorozat végjátékából merített tapasztalatokkal felvértezve vághatnak neki a selejtezőnek.

Kosárünnepre készülünk péntek este. Mindenkit szeretettel várunk a 19 órai kapunyitástól a Ludovika Arénába. A belépés ingyenes, ugyanakkor a védettséget (18 éven aluli néző esetén a kísérő védettségét) igazolni kell. A nézőknek nem kötelező a maszkviselés a Ludovika Arénában. A találkozót az M4 Sport online felülete és a FIBA YouTube csatornája is élőben közvetíti.

Ludovika-FCSM Csata – A3 Basket Umeå

Ludovika Aréna, péntek 20:30

Kapunyitás: 19:00

Leave a Reply