Visszavágott a Diósgyőr a bajnoki mérkőzésért

Ezúttal a DVTK bírta jobban a végjátékot, így a hosszabbításos bajnoki győzelmünk után az Európa Kupa budapesti csoportmérkőzésén a DVTK örülhetett.

Egy rossz hír jutott a meccs elejére: Simon Zsófi melegítőben, a padról nézte a mérkőzést, miután a BKG ellen szerzett sérülése miatt (kényszer)pihenőt kapott. Tursics Krisztián ígéretének megfelelően nagyobb hangsúlyt kaptak viszont fiataljaink: Balogh Liza a kezdőbe is bekerült.

Nehezen indult meg a pontgyártás: közel másfél percet kellett várni az elsőre és több mint 3 perc után is 2-4 állt az eredményjelzőn. Benne volt a levegőben egy extra pontszegény negyed, de az utolsó percekben kicsit belelendült a két csapat. Szerencsére mi egy kicsit jobban. 6-6-nál Hegedűs dobott hármast, és Carey is megélt az első tíz percben. így 15-10-re vezettünk. Egyvalakivel viszont nagyon nem tudtunk mit kezdeni. A bajnokihoz hasonlóan ezúttal is Cheridene Green volt az úr a palánkok alatt. Egy darabig tudtuk ezt ellensúlyozni, és a 13. percben 20-12-nél volt a legnagyobb az előnyünk, innentől viszont jöttek a DVTK percei. 23-22-re már a vendégek vezettek. Nagyjából felváltva estek a kosarak ezután a nagyszünetig, és a félidőre 33-31-es előnnyel a vendégek mehettek, akiknél Green 18 ponttal vezette a pontszerzők listáját.

Bár Green kosarával indult a 21. perc, összeállni látszott a védekezésünk. Mivel azonban a támadásaink akadoztak, így nem tudtuk átvenni a kezdeményezést. 44-38-nál jött az áttörés. A 25. és a 30. perc között lehúztuk a rolót és remek labdaszerzésekkel, kizárásokkal tartottuk távol a miskolciakat a gyűrűnktől. A másik térfélen pedig ez idő alatt szép lassan megfordítottuk az állást, és a negyedik felvonás 45-44-es Csata-vezetésről kezdődött. Sajnos a végjátékra azonban elfogytunk. Egyre kevésbé tudtuk megállítani a 33 ponttal záró Greent és érezhető volt, hogy elfogyott az erő. 3 perccel a vége előtt még csak 5 pont volt közte (52-57), a hajrát azonban megnyomta a DVTK, és a végére 15 pontosra hizlalta előnyét.

Csapatunk nagyon szép veretlenségi sorozata ért véget szerda este, hiszen az 5 felkészülési és a 2 Európa Kupa-selejtező mellett az első 4 bajnokinkat egyaránt nyertük. Most viszont fordulhat a kocka: olyan mérkőzések jönnek sorozatban (Szekszárd, Ankara, Sopron), amiből bármelyiket hozni óriási bravúr lenne.

Ludovika-FCSM Csata – DVTK 52-67 (15–10, 16–23, 14–11, 7–23)

Ludovika Aréna, 300 néző. V: Zenis (szlovák), Zubak (szlovák), Szczesny (norvég)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 6, Balogh, Lelik 8/3, Carey 7/3, Zele 10/6. Csere: Hegedűs J. 13/3, Böröndy V. 6, Toman P., Gyöngyösi 2

A DVTK legjobb dobói: Green 33, Bogicevic 11/3, Medgyessy 8/6

Statisztika itt.

Tursics Krisztián: A DVTK győzelme teljesen megérdemelt, hiszen az egész mérkőzésen nem működött,
döcögött a támadójátékunk. Nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél agresszív védekezésével szemben, lassan forgattunk, járattuk a labdát, emellett rosszul is dobtunk. Hibáinkat javítani kell, hiszen szombaton újabb mérkőzés vár ránk.

Hegedűs Janka: Az utolsó negyedben öt és fél percig nem szereztünk kosarat. Türelmetlenek voltunk, így nem találtuk meg a jó szituációkat a pontszerzésre. 

Leave a Reply