Nagyot játszottunk, amíg bírtuk

Parádés első félidő után tisztes vereség – pontos távoli dobásainkkal sokáig élt a remény, hogy meglepetést okozzunk Szekszárdon.

A hétközi után erre a meccsre is jutott egy rossz hír. Zele Dorina a DVTK ellen ugyan visszatérhetett a pályára, most viszont Simon Zsófi mellett, a kispadról nézte végig a társak bemelegítését.

Bár Goree pillanatok alatt megszerezte a vezetést a hazaiaknak, nyoma sem volt megilletődöttségnek. Horváth Betti csak az első negyedben három triplával indította be a rakétáinkat, de hozzátette a magáét Carey, Böröndy és Gyöngyösi is. 22-12-nél tíz ponttal, a 10. perc végén pedig 28-20-ra vezettünk. A második negyedben egyre inkább magára talált és felkeményedett a KSC, mi pedig a vékony centersorunkért aggódhattunk, amikor Hegedűs megkapta a harmadik személyijét. A 15. percben 33-32-nél átvette a vezetést a hazai csapat. amely könnyed indításokkal és centergólokkal egyaránt operálhatott. Úgy tűnt, Bálinték átveszik a kezdeményezést, de 40-35 után megint a mi pillanataink jöttek. Sorozatban 12 (!) Csata-pont következett, így 47-40-re vezettünk a szünetben!

Kosárszegényen indult a második félidő, viszont cserébe egyre többször lehetett dicsérni a csapat védekezését. A komoly melót egy picit pontosabb dobásokkal lehetett volna megkoronázni, így viszont a hazaiak folyamatosan tüntették el a különbséget. 53-51-nél, a 30. percben vette át a vezetést a Szekszárd. Hiába a 13 kapott pont, csak 4 jött a mi oldalunkról ebben a tíz percben. A negyedik negyed egy 11-2-es szekszárdi rohammal indult, így a 33. percben már 11 pont volt a hátrány. Továbbra is nagyon sokat rontottunk támadásban, csak elvétve jutottunk el tiszta dobóhelyzetig. Friskovecék viszont távolról is elkezdtek betalálni, így a 38. percben már 74-59 volt oda. A végére valamelyest közelebb jöttünk, és tíz ponton belüli, 75-66-os vereséget szenvedtünk.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Ludovika-FCSM Csata 75-66 (20-28, 20-19, 13-4, 22-15)

Szekszárd, 600 néző. V.: Praksch, Nyilas, Varga-Záray (Téczely)

Az Atomerőmű KSC Szekszárd legjobb dobói: Friskovec 16/6, Goree 15, Krnjic 15, Milic 11

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 20/18, Lelik 8, Toman P. 5, Hegedűs 2, Carey 9. Csere: Böröndy V. 5/3, Gyöngyösi 17/15, Balogh, Angyal N.

Statisztika itt.

Horváth Bernadett: Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert felálltunk a szerdai vereséget követően. Ami nem sikerült akkor jól, azon javítottunk. Maximálisan elégedett vagyok és remélem, hogy ezeket a dolgokat a következő meccseken is hasonlóan sikeresen végrehajtjuk.

Tursics Krisztián: Le a kalappal a csapatom előtt, hiszen fontos játékosaink hiányában is végig helyt álltunk egy Euroligás csapat ellen, és nagyon-nagyon jól kosárlabdáztunk. Biztató jeleket láttam; a fiataljaink extrán játszottak, amikor beszálltak a meccsbe, a veterán játékosaink pedig felvették a kesztyűt és küzdöttek. A szerdai DVTK elleni meccs után most megmutattuk, hogy így is tudunk játszani.

Leave a Reply