Szerdán Ankarában folytatjuk a nemzetközi szereplést

Egy héttel a DVTK elleni meccset követően folytatódik az Európa Kupa. Horváth Bettiék szerda délután Törökországban, az Orman Genclik otthonában lépnek pályára.

Nincs megállás csapatunk számára, folytatódik a heti két meccses ritmus. Ezúttal ráadásul utazás is várt a lányokra: kedd délelőtt isztambuli átszállással Ankarába repültek, ahol magyar idő szerint pont 24 órával a feldobás előtt, 15 órakor értek földet. Érdekesség, hogy Európa és Ázsia határáig egy gépen utazott a csapat a PEAC-Péccsel, akik a Kayserinél vendégeskednek, szintén szerdán. Ankarában Tursics Krisztián már vezényelt egy edzést, az viszont csak a mérkőzés előtt dől el, hogy a DVTK és a Szekszárd ellen kényszerpihenőn lévő játékosaink közül ki tudja vállalni a játékot.

Az Orman Genclik már rendelkezik győzelemmel az idei csoportkörben: fordulatos, egylabdás mérkőzésen verték 76-74-re az orosz Nika Syktyvkart az első fordulóban, Komiföldön, Oroszországban. Azon a találkozón a két amerikai légiós, Robinson és McCowan vitte a hátán az Ormant, előbbi 26, utóbbi 17 pontot szórt. Teaira McCowan megérdemel még egy gondolatot: a center 204 centijével a szó szoros értelmében kimagaslik török ellenfelünk keretéből. Tursics Krisztián és Bódi Ferenc sorozatban készülhet az extra magasságú centerek ellen, vasárnap ugyanis a 208 cm-es Határ Bernadettel felálló Sopront fogadjuk…

Vezetőedzőnk az Európa Kupa-szereplésünkkel kapcsolatban többször elmondta, hogy mind a hat csoportmeccsen teher nélkül léphetnek pályára a lányok, és a főtáblára jutással teljesítette a csapat az idei nemzetközi célokat. Így aztán az ankarai összecsapást is felhasználhatja a csapat a tanulásra, rutinszerzésre, hosszabb távú fejlődésre. Ha esetleg mindez jó játékkal és jó eredménnyel is párosul – annál boldogabbak leszünk.

Orman Genclik – Ludovika-FCSM Csata

Ankara, Sait Zarifoğlu Spor Salonu, szerda 15:00

Leave a Reply