Vereséggel távozunk Törökországból

A második és a harmadik negyedben jócskán fölénk nőtt az Orman Genclik, így a török csapat magabiztosan nyerte meg az Európa Kupa-csoportmérkőzést.

Hazai fülnek teljesen szokatlan módon egy légiriadót jelző sziréna szólalt meg a Sait Zarifoğlu Spor Salonu sportcsarnokban, amit a komisszár néhány vonyítás után letiltott. Még a csendnél is pozitívabb hír volt azonban számunkra, hogy Simon Zsófi és Zele Dorina is visszatérhetett, ráadásul mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet.

Nem hozott túl színvonalas játékot az első 10-15 perc. Felváltva vezettek a csapatok 2-3 ponttal, jól álltuk a sarat és nem tűnt fel McCowan magassági fölénye sem. 15-12-re vezetett az Orman Sport 10 perc után, majd a második negyedet mi kezdtük jobban. 17-21-es állásnál, a 12. perctől azonban megakadt a támadógépezetünk. A félidőig 14 kísérletünkből csak 2 esett be mezőnyből, így a törökök egy mérsékeltebb támadójátékkal is könnyedén fordítottak. A 17. perc végén még csak 26-23-ra vezetett az Orman, amely a félidőre komolyabb előnyt tudott kialakítani. A játék képe miatt volt különösen fájó a 34-25-ös állás, no meg a 29%-os dobószázalék is bosszantó.

A félidő után sem találtuk a ritmust támadásban. Négy és fél percnyi magyar kosárcsend és 9, ez alatt szerzett török pont után jött Tursics Krisztián időkérése. Közel 6 perc után, 45-25-nél szereztünk újra kosarat Lelik Réka révén. Ráadásul McCowan és Robinson is egyre több gondot okozott a két palánk alatt. Állandósult a 20 pont korüli különbség, a 3. negyed végén 52-31-re vezetett az Orman Spor. A 34-35. percben egy szép sorozatot produkálva 56-47-re jöttünk fel, a hazai időkérés után viszont zsinórban 10 pontot dobva biztosította be a győzelmet a török együttes. Az utolsó percben megint kicsit közelebb zárkóztunk, de Gezgin dudaszós triplájával tekintélyes különbséggel, 70-52-re nyert az Orman Genclik.

Orman Genclik – Ludovika-FCSM Csata 70-52 (17-15, 17-10, 18-6, 18-21)

Ankara, Sait Zarifoğlu Spor Salonu. V.: Hasanov (azeri), Mumini (koszovói), Nicolae (román). Ell.: Kunosic (bosnyák)

Az Orman Genclik legjobb dobói: McCowan 19, Gezgin 18/18, Robinson 11

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 8/6, Simon 2, Lelik 9/3, Zele 17/6, Carey 7/3. Cs.: Hegedűs 2, Böröndy V. 1, Gyöngyösi 4, Toman P. 2, Balogh L.

Statisztika itt.

Zele Dorina: Ahhoz képest, hogy idegen pályán játszottunk, egészen jól kezdtük a mérkőzést. A második-harmadik negyedben leült a játékunk és megadtuk magunkat bizonyos szituációknak. Tanulságos meccs volt, amiből előrébb léphetünk.

Tursics Krisztián: Nagyon puhán és agresszivitás nélkül támadtunk, amit jól mutat a négy büntető, amit kiharcoltunk az egész mérkőzésen. Csupa rossz döntést hoztunk a mismatch szituációkban, valamint továbbra is hadilábon állunk a jó döntések meghozatalával és a befejezésekkel.

Leave a Reply