Tét nélkül léphetünk pályára a Sopron ellen

Vasárnap este az Európa legjobb csapatai közé tartozó Sopron Basketet fogadjuk a Ludovika Arénában. Az esélyek nem mellettünk szólnak, de nagyon sokat tanulhatunk ebből a mérkőzésből.

A törökországi vereség után a csütörtök délelőtt egy kis városnézéssel, a délután pedig a hazautazással telt. Tursics Krisztiánék pénteken és szombaton tudtak edzést, videoelemzést vezetni a lányoknak, hogy felkészülhessenek a Sopron elleni mérkőzésre. A vasárnap esti találkozón tiszta sor, hogy az Európa élvonalába tartozó, az idei Euroliga-szezonban eddig háromból hármat nyerő Sopron Basket a toronymagas esélyes. Gáspár Dávid csapata az elmúlt években csak elvétve gyűjtött be fiaskót magyar együttes ellen, és ebben a szezonban is a hazai sorozatok első számú várományosa. Amellett, hogy kiváló légiósokat foglalkoztatnak, a magyar játékosaikat is nagyon eredményesen menedzselik – gondoljunk csak a WNBA-ben is bemutatkozó Határ Bernadettre vagy az idén berobbanó Varga Alízra.

Egy ilyen meccset is lehet azonban jól hasznosítani. A Sopron várhatóan az Euroligában megszokott, agresszív és magas fordulatszámon pörgő és nagy iramú játékot fog bemutatni ellenünk, ami felér majd egy nemzetközi mérkőzéssel. Játékosaink értékes tapasztalatokat szerezhetnek Európa top csapata ellen, amit akár már a jövő csütörtöki Európa Kupa találkozón, illetve az évad későbbi szakaszában is tudnak majd hasznosítani. Ha pedig olyan napot fognak ki, mint például a szekszárdi első félidőben, akkor akár még egy sokáig szoros, szórakoztató összecsapás is kijöhet belőle.

A Ludovika Arénában rendezendő találkozó ingyenesen megtekinthető, a kapunál azonban a koronavírus elleni védettséget (vagy 18 éven aluli néző esetén a kísérő védettségét) ezúttal is igazolni kell. Az Arénában ezúttal is jelen lesz a Ludovika SE cheerleading csapata, hogy tovább fokozza a remélhetőleg jó hangulatot.

Ludovika-FCSM Csata – Sopron Basket

Ludovika Aréna, vasárnap 18:30

Kapunyitás: 17:30

A belépés ingyenes!

Leave a Reply