Okoztunk nehéz perceket a címvédőnek, de érvényesült a papírforma

Jó egyéni teljesítményeinek köszönhetően nyert a Sopron Basket a Ludovika Arénában, de ez után a meccs után bizony nekünk sincs okunk szégyenkezni.

Williams két duplájára Balogh parádés 2+1-gyel válaszolt, a Sopron klasszisa viszont később is tarthatatlannak bizonyult. Williams és Határ vezérletével 12-5-re lépett meg a Sopron Basket, nálunk pedig kihagyott ziccerek mellett Zele Dorina sérülése borzolta a kedélyeket. Válogatott erőcsatárunk egy rossz lépés után kapott a bokájához, és bár saját lábán hagyta el a küzdőteret, már nem tért vissza. A zöld mezesek 20-10-nél érték el a 10 pontos fórt, amit a 10. perc végéig meg is őriztek. A második negyedre szigorítani tudtunk a védekezésünkön. Többször is eladott labdára kényszerítettük a soproniakat, és 15-25 után két Lelik-, valamint egy Hegedűs-hármassal feljöttünk 3 egységre. 26-29 után főleg Határ adottságait aknázta ki a Sopron, amely a nagyszünetben 40-30-ra vezetett.

A szünet és az egyre inkább formálódó Ludovika SE cheerleading szakosztály bemutatóját követően megint magára talált a címvédő. 45-34-nél Gáspár Dávid Hegedűs Jankát látta túlzottan szabálytalannak, a játékvezetők azonban nem minősítették sportszerűtlennek a kétségtelenül látványos faultot, így viszont a Sopron elveszített egy időkérést, amit a 24. percben egy “valódi” játékmegszakítással is megfejelt. Ez sokáig nem hiányzott a vendégeknek, akik 55-36-ra húztak el. Hegedűs közelijével 41-59-re álltunk 30 perc játék után. A negyedik felvonást jól kezdtük, a 33. perc végére 62-49-re zárkóztunk. Most a Sopron Basket találta meg nehezen a gyűrűnkhöz vezető utat, de Williams és Határ egyéni villanásaival ismét jött a segítség. 51-66-os állásnál már látni lehetett: nem ezen a mérkőzésen születik bombameglepetés. Viszont a vasárnap esti játék a törökországi meccshez képest biztató, a 9 eladott labdánk pedig kifejezetten szép adat. 73-60-ra nyert a Sopron.

Ludovika-FCSM Csata – Sopron Basket 60-73 (13-23, 17-17, 11-19, 19-14)

Ludovika Aréna, 250 néző. V.: Frányó, Fodor, Lengyel (Sarkadi-Nagy)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 4, Balogh L. 3, Lelik 18/9, Zele 2, Carey 6. Csere: Hegedűs 15/6, Gyöngyösi 4, Böröndy V. 4, Simon 4, Toman P.

A Sopron Basket legjobb dobói: Határ 20, Williams 19/9, Fegyverneky 9/3

Statisztika itt.

Hegedűs Janka: Nekünk is sűrű a programunk, ezért fejben is fel kell készülnünk egy-egy mérkőzésre. Mindig jó egy nálunk erősebb csapattal játszani, és úgy érzem, hogy fel is nőttünk a feladathoz. Voltak olyan szegmensek, például az eladott labdák, amikben javulni szerettünk volna, és ez sikerült is.

Tursics Krisztián: Azt kértem a csapattól, hogy ne úgy játszunk, mint a hétközi Európa kupa mérkőzésen. Törökországban sem a mutatott játékkal, sem a hozzáállással nem voltam elégedett. Ma az ellenkezőjét láttam viszont a pályán, volt energia a védekezésben, megtudtuk nehezíteni a Sopron támadásait. Az eladott labdák számát is sikerült tíz alá csökkenteni, amit szintén pozitívnak értékelek. Készülünk a csütörtöki nemzetközi kupamérkőzésre.

Leave a Reply