Triplazápor az első félidőben, győzelem a BEAC otthonában

Pazar első félidei dobóteljesítményünkkel már két negyed után jelentős előnybe kerültünk, így sima győzelmet arattunk a BEAC csarnokában.

Sajnos ezúttal is Zele Dorina nélkül kellett kiállni, de egyáltalán nem látszott meg a játékunkon a szűk rotáció – ahogy a hétközi hosszabbítás sem. Az első perctől kezdve bátor és jó támadójátékkal rukkoltunk elő. 10-2-vel kezdtünk úgy, hogy Horváth és Lelik is bevágott egy-egy hármast. 10-5-re zárkózott a BEAC, de 15-5-nél máris megvolt a közte tíz. Boros Julcsiék kemény védekezéssel, letámadással, kettőzéssel próbálták zavarni a támadásainkat, de a tripláink ellen nem volt ellenszer. 6-szor is betaláltunk 8 kísérletből az első 10 percben, ezt a második negyedben további 3-mal toldottuk meg. Állandósult a 10 pont feletti előnyünk. 35-24-nél egyszer megközelítettek minket Barnaiék, de Horváth Betti hármasaival lehűtötte a kedélyeket. A félidőre 20 pontos (50-30) vezetéssel mehettünk.

A nagyszünet után rögtön Hegedűs megkapta a 4. személyijét (Carey neve mellett is 3 lámpa égett), de a BEAC így sem tudott igazán fogást találni rajtunk. 62-37-nél Balogh Judit kért időt, de nem változott a játék képe. A 29. percben valamelyest közelebb jöttek ugyan Borosék, de 67-50 után Horváth betörésével zárult a játékrész. Ebben a tíz percben egyébként nem próbálkoztunk távoli dobással. A negyedik negyedben nagyjából felváltva estek a kosarak, Hegedűs hármasával, a 34. percben, 78-55-nél nyugodhattunk meg végleg. Az utóbbi években rendre alaposan megizzadtunk a Gabányiban, ezúttal viszont főleg kiváló első félidei dobóteljestményünknek köszönhetően simán, 86-61-re nyertünk.

ELTE BEAC Újbuda – Ludovika-FCSM Csata 61-86 (18-30, 12-20, 20-19, 11-17)

Gabányi Sportcsarnok, 300 néző. V.: Farkas, Jakab, Sörlei (Vághy)

Az ELTE BEAC Újbuda legjobb dobói: Mérész 18, Barnai 15, Czank 10

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 22/12, Toman P. 2, Lelik 17/9, Hegedűs 12/3, Carey 10. Csere: Simon 10/6, Gyöngyösi 8, Böröndy V. 5/3, Angyal N., Balogh

Statisztika itt.

Horváth Bernadett: Negyven percig nagyon agresszív védekezést nyújtott a BEAC, de sikerült kontrollálnunk a találkozót végig. A dobás jól ment, jó mérkőzést tudtunk játszani.

Tursics Krisztián: Készültünk a BEAC-ból, mert jó formát mutatott az elmúlt mérkőzéseken. A legfontosabb az volt, hogy mentálisan rendben legyünk, az első perctől úgy domináltuk a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Annak kifejezetten örülök, hogy jól működött a támadójátékunk, ezt a húsz kiosztott gólpassz mutatja. A védekezésünk is rendben volt, tovább tudtuk vinni azt az agresszív védekezést, amit hétközben az orosz csapat ellen mutattunk. Meg tudtuk oldani mindkét feladatot, ez eredményezte a könnyebb győzelmünket.

Címlapfotó: ELTE BEAC Újbuda/Girgász Péter

 

Leave a Reply