Ez nem a mi esténk volt

Nem tudtuk megismételni az utolsó mérkőzéseken mutatott bíztató játékunkat, így a DVTK sima győzelemmel avatta fel sportcsarnokát, a DVTK Arénát.

Fantasztikus körítés előzte meg a mérkőzést, hiszen a mi Európa Kupa derbinkkel nyitotta meg a kapuit a nagyközönség előtt a fantasztikus DVTK Aréna. Bár a Generali Arénában sem lehetett okunk a panaszra a kiszolgálást illetően, az új létesítmény egészen új szintre emelte a miskolci kosárlabdázást. Sok örömöt kívánunk a DVTK-nak ehhez a csarnokhoz – csak a nyitómeccset szerettük volna elrontani.

Hiába az elmúlt meccseken mutatott jó forma és a sokszor erőn felüli eredmények, ezúttal csak 4-9-ig tartott a meglepetés ereje. A gyengébben sikerült első percek után magára talált a DVTK, és bár a hazaiak sem dobtak túl jól, arra elég volt, hogy átvegyék a kezdeményezést. Zsinórban 9 pontot szereztek, mire Gyöngyösi betalált távolról – sokat elmond, hogy közel 7 perc után dobtunk ismét mezőnygólt. A 13-9-ről kezdődő második negyedben elkezdett nyílni az olló. 26-16-nál, a 17. percben a DVTK tízpontos előnyt harcolt ki Green révén. Csapatunk reményeit megint Gyöngyösi tartotta életben egy hármassal. 30-19 után a félidő hajrájában a DVTK torpant meg, mi pedig felkúsztunk 30-24-ig, ráadásul volt labdánk még közelebb is zárkózni.

Várható volt, hogy mindkét csapat még egyszer nem fog ilyen gyengén dobni egy félidőn keresztül, de sajnos a harmadik negyedre csak a DVTK támadásai lettek pontosabbak. Aho triplával, Jovanovic pedig két duplával nyitotta a pontgyártást, és máris megint tízen kívül találtuk magunkat. Simon és Gyöngyösi pontjaival probáltunk zárkóni, de ekkor Green vette a hátára a csapatát. 25 perc után 44-31-re mentek a piros-fehérek. Sajnos érződött, hogy ebben a meccsben most nincs több számunkra. Konzerválódott a kétszámjegyű különbség, 54-37-ről kezdődött a negyedik etap. A játék képe alapján csak idő kérdése volt, mikor éri el a DVTK előnye a 20 pontot – ez Jovanovic büntetőjével, 57-37-nél a 33. percben következett be. A két edző innentől bátran lehetőséget adott a teljes keretnek, nálunk Toman Petra tudott élni talán legjobban a percekkel. Gyöngyösin kívül sajnos nem akadt extra dobóteljesítmény, 69-49-re nyert a DVTK.

A miskolci mérkőzéssel véget ért egy erőltetett és zsúfolt periódus a csapat életében. A szerda esti játék ellenére a lányok maximálisan megérdemlik a dicséretet, hiszen dacolva a sérülésekkel és a meccsek többségén meglévő magassági hátránnyal, a bajnokságban a két Euroliga-résztvevőt leszámítva csupa győzelem áll a nevünk mellett, az Európa Kupában pedig klubtörténeti sikereket ért el a csapat és rengeteg szép pillanatot szerzett a szurkolóknak.

DVTK – Ludovika-FCSM Csata 69-49 (13-12, 17-12, 24-13, 15-12)

Miskolc, DVTK Aréna, 1500 néző. V.: Smiljanic (szerb), Katic (horvát), Radinovic (montenegrói). Ell.: Vukanovic (szerb)

A DVTK legjobb dobói: Green 20/3, Aho 14/12, M. Jovanovic 14, Kiss A. 13/3

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B., Simon 8/6, Lelik 2, Hegedűs 4. Carey 8. Cs.: Gyöngyösi 21/15, Böröndy V. 2, Toman P. 4, Balogh, Angyal N.

Statisztika itt.

Gyöngyösi Janka: Megérdemelten győzött a DVTK. Hiányzott belőlünk az agresszivitás, nagyon rosszul dobtunk.

Tursics Krisztián: Maximálisan megérdemelt a Diósgyőr győzelme. Gyengén játszottunk, védekezésben puhák voltunk, támadásban szenvedtünk, semmi sem sikerült nekünk. Mivel háromnaponta játsszuk a meccseket, várható volt, hogy a sok jó mérkőzés után jön a hullámvölgy is. Az alapemberek jó teljesítménye elmaradt, hasznos lesz a szünet, remélem, hogy Zele Dorina vissza tud majd térni, mert nagyon hiányzik a rotációból

Leave a Reply