Gyűjtést szervezünk a Cegléd elleni mérkőzésünkön

Tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé, idén viszont újra adománygyűjtést rendez klubunk. Mivel decemberben nem láthatjuk hazai pályán a lányokat, így utolsó idei hazai mérkőzésünkön, a november 28-án rendezendő VBW CEKK Cegléd elleni találkozón várjuk a tárgyadományokat.

Idén két olyan alapítvány támogatását szeretnénk kérni, akiknek 2019-ben már gyűjtöttünk tárgyadományokat. Az Opál Tehetséggondozó Alapítvány már több mint 10 éve támogatja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket, azon belül is legfőképpen a roma származásúakat. Az általános iskola megkezdésétől az egyetemi tanulmányok végéig kísérik a diákokat, s támogatják őket tanulmányaik során különféle ösztöndíjrendszerek és programok segítségével. Tevékenységeik éppoly szerteágazók, mint amennyire sokszínű a tehetség is. A sport, a zene, a képzőművészetek, a humán és a reál tárgyak vonatkozásában kiemelkedő fiatalok számára is lehetőségeket kínálnak tehetségük kibontakoztatásához.

Az Opál Tehetséggondozó Alapítvány vallja, hogy „A sport a legegyszerűbb módja a fizikai és mentális egészségfejlesztésnek. A rendszeres testmozgás sokat segít a stressz, a szorongás kezelésében és annak megelőzésében is hatékony módszer lehet. A hátrányos helyzetben élő gyerekeknél kifejezetten hangsúlyos, hogy a mindennapos nehézségek mellett egy olyan mentálhigiénés problémákra reflektáló megoldást is ismerjenek, ami megfelelő kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Ezen felül fontos szerepe van a sportnak a közösségépítés, a mozgáskoordináció fejlesztése, az egészségmegőrzés és a sikerek, valamint kudarcok kezelésének elsajátítása során is.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

OPÁL Alapítvány (@tehetseggondozo) által megosztott bejegyzés

Az Alapítvány mindazoktól, akik támogatni szeretnék a munkájukat, tanszereket (írószerek, füzetek, vonalzók, körzők, szögmérők, barkács eszközök, számológép, táblagép, stb.), játékokat (társasjátékok, fejlesztő játékok) és sporteszközöket (labdák, ugrókötél, tollaslabda ütő, összecsukható kapu, háló, bója, stb.) kér.

Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány 1991 óta foglalkozik ócsai tanyáján kutyusok mentésével, és szinte kizárólag adományokból tartja fenn magát. A senkinek nem kellő, elárvult, olykor testileg-lelkileg sérült kutyáknak ad átmeneti vagy végleges otthont. Az Alapítvány a keretek szűkössége mellett jelenleg 70 kutyát tud ellátni. 2009 óta speciálisan agarak mentésével is foglalkoznak. Agár, whippet és azok keverékei sokaságának adott menedéket és talált remek, új otthonokat az alapítvány az elmúlt évek során. – az agarakkal együtt évente 150-200 kutyát juttat új otthonokba.

Az állatotthon munkája jelentős, ez azonban továbbra is csak segítséggel tud folytatódni. Azoktól a nézőinktől, akik segíteni szeretnének az Alapítványnak, főleg száraz, tartós kutyaeledelt kérnének.

Tisztelettel kérjük szurkolóinkat, hogy ha tehetik, segítsék akár a rászoruló gyermekeket, akár a rászoruló kutyusokat. Tárgyadományaikat a november 28-án 17:30-kor kezdődő VBW CEKK Cegléd elleni mérkőzésünkre várjuk. Belépéskor, a bejáratnál helyezhetik el a csomagokat. Ha valaki nem tudna eljönni a mérkőzésre, de klubunkon keresztül segíteni szeretné valamelyik Alapítványt, vegye fel a kapcsolatot Petz Gábor Olivér kommunikációs vezetővel a +36305120428-as telefonszámon.

A mérkőzésre a belépés ingyenes és 16:30-kor nyitjuk a kapukat.

Adományaikat a két Alapítvány nevében köszönjük szépen – ahogy az egész éves szurkolást is.

Leave a Reply