A TFSE tett többet a győzelemért

Hiányos kerettel, szűk rotációval egylabdás mérkőzésen vereséget szenvedtünk hazai pályán a TFSE-MTK-tól.

Nem mindennapi esélyt kaptunk a többi eredmény ismeretében: több közvetlen riválisunk is meglepő vereséget szenvedett olyan együttesektől, akiket korábban mi már legyőztünk. Mi viszont foghíjas kerettel tudtunk csak kiállni: Simon Zsófi és Zele Dorina mellett végül Gyöngyösi Janka sem segíthette a társakat.

Ehhez képest magunkhoz ragadtuk az előnyt, kis különbséggel szinte végig mi vezettünk az első negyedben. A 7. percre lendült bele a TFSE-MTK, 14-14-nél előbb utolértek minket, majd Jenkins 2+1-ével átvették a vezetést is. Hegedűs pontjaival mentettük döntetlenre a tíz percet. Theodoreán hármasával indult a 11. perc, és 21-26-ig a TFSE volt kezdeményezőbb. Ekkor zsinórban Lelik, Horváth és Hegedűs is betalált, amivel fordult a vezető csapat kiléte. 30-27-nél Böröndy állt bele kétszer egymás után a triplába – ez neki 6 pontot, a csapatnak pedig  pontos előnyt jelentett a nagyszünetre.

Carey pontjaival indult a második félidő, és 11 pontos előnyben igen kényelmesen érezhettük magunkat… Úgy 3 percig. Dúl és Király is belőtte a gyűrűnket a triplavonalon túlról, 43-40-nél pedig már Tursics Krisztián kérhetett időt. A harmadik negyed végén stabilizáltuk a vezetésünket, a 30. percet Carey 2+1-e zárta, így 7 pontot megőriztünk a nagyszünetbeli vezetésünkből.

A negyedik etap viszont meghozta a vendégek által várt fordulatot. Ismét Dúl és Király dobhatott szabadon triplát, majd betalált Jenkins is. 52-52-nél már a TFSE oldalán volt a lélektani előny. Jenkins és Dúl tovább szállította a pontokat, és az összesen 16-2-re rúgó sorozattal már a kék mezesek vezettek 7-tel. Ekkor Lelik és Hegedűs hozott össze zsinórban 6 pontot nekünk, majd a 39. percben válogatott bedobónk büntetőivel 60-59-nél visszavettük a vezetést. Király gyilkos triplát süllyesztett el, amit Hegedűs még egalizált. 62-62-nél Jenkins harcolt ki személyit, majd dobta be a büntetőket. A mi utolsó támadásunknál Horváth Betti dobása kiszédült a gyűrűből, így a TFSE-MTK örülhetett a végén. 

Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK 62-64 (18-18, 18-9, 14-16, 12-21)

Ludovika Aréna, 200 néző. V.: dr. Mészáros, Tőzsér, Makrai (Bodrogváry)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 11/9, Balogh L., Lelik 14, Hegedűs J. 9, Carey 18. Csere: Toman P. 2, Böröndy V. 8/6, Angyal N.

A TFSE-MTK legjobb dobói: Dúl 22/18, Ch. Jenkins 14/3, Király A. 11/9

Statisztika itt.

Tursics Krisztián: Mindent megtettünk azért, hogy ellenfelünk nyerje meg a mérkőzést. A második félidő elején kaptunk három triplát, ez köszönhető volt annak, hogy rosszul védekeztünk, puhák voltunk a palánk alatt. Támadóoldalon teljesen magunk alatt teljesítettünk, mindezt mutatja a hárompontos százalékunk is, a végére pedig elfogytunk. Össze kell szedni magunkat, dolgoznunk kell tovább, hiszen újabb mérkőzések várnak ránk.

Lelik Réka: Gratulálok a TFSE-nek, hiszen ma ők akarták jobban a győzelmet, aminek meg is lett az eredménye. Nem tudtunk úgy készülni, ahogy szerettünk volna, de ez nem kifogás arra, hogy egy-egyben odamenjünk védekezni és alap dolgokat elvégezzünk. Sűrgősen össze kell szedni magunkat, hogy a többi mérkőzést meg tudjuk nyerni.

Leave a Reply