A csoportelsőt fogadjuk

Csütörtök este visszatér az Európa Kupa a Ludovika Arénába. Az F-csoport éllovasát, a török Orman Gencliket fogadjuk. Csak egy győzelemmel maradhatnak életben a továbbjutási esélyeink.

Ötödik mérkőzését is megvívja csapatunk az Európa Kupa főtábláján csütörtök este. Ellenfelünk a csoportot 3/1-es mutatóval vezető török Orman Genclik lesz, amely ellen Ankarában még októberben 70-52-es vereséget szenvedtünk. Azon a mérkőzésen nem igazán jött ki a lépés a lányoknak, utána viszont szép sorozatot produkáltak a Sopron elleni helytállással, a Nika Syktyvkar legyűrésével, majd a BEAC elleni magabiztos győzelemmel. A rosszabb mérkőzés most is megvolt a hétvégén, hiszen a TFSE-MTK ellen egyik térfélen sem működött úgy a gépezet, ahogy megszokhattuk, szóval most remélhetőleg ismét három, jól kinéző összecsapás következik.


Szükség is lenne rá, mert csak bravúrgyőzelmekkel maradhatna meg a matematikai esélyünk a továbbjutásra a csoportból – valószínűleg ekkor is izgulnunk kellene, hogy ott legyünk a nyolc legjobb csoportharmadik között. Egy csütörtöki vereség azt jelentené, hogy legjobb esetben is 2/4-es mérleggel végeznénk 3. helyen, ez pedig a rossz gólkülönbségünk miatt minden bizonnyal nem lenne elegendő a következő fordulóhoz. Természetesen a szezon elején többször is elhangzott, hogy számunkra nincs tét a csoportkörben, és a papírforma sem nekünk kedvez, de amíg nyitva van az ablak, harcolni kell a továbblépésért.

Az Orman Genclik kedd éjszakai utazás után szerda délelőtt érkezett meg Budapestre, ahol Alper Durur vezetőedző este edzést vezényelt. A rendkívül barátságos, jó kedélyű és szokatlanul népes küldöttség csütörtök délelőtt dobóedzésen ismerkedik tovább a Ludovika Arénával, hogy aztán este megmérkőzzön velünk.

Ludovika-FCSM Csata – Orman Genclik

Ludovika Aréna, csütörtök 20:30

Kapunyitás: 19:00

Jegyár: 1000 Ft*

*Nemzetközi mérkőzéseinket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói és a Csata DSE igazolt játékosai ingyenesen tekinthetik meg.

TV: M4sport.hu, FIBA YouTube

Leave a Reply