Küzdöttünk, de túl nagy falat volt az Orman

Helyenként megnehezítettük török ellenfelünk dolgát, de összességében nem tudtuk ellensúlyozni az Orman Genclik tűzerejét. Nehéz helyzetben vagyunk, de még mindig nem dőlt el a sorsunk a csoportban.

Nem meglepő módon a teljes mezőny egyik legmagasabb játékosa, McCowan hozta el a feldobást, a vendégek pedig hamar megmutatták, hogy a továbbjutásukat érő győzelemért utaztak el Ankarából Budapestre. Uzun, Lucet és McCowan is hármasával gyűjtötte a pontokat, és bár mi is be-betaláltunk, az volt az ember érzése, hogy amíg a törökök labdái sima utat találnak a gyűrűbe, addig nekünk minden egyes kosárért meg kellett küzdeni.  Lucet a 6. percben már három triplával állt, és McCowant is hamar megtalálták a társak. Alkalmanként sikerült megelőzni a klasszis középjátékost, de összességében brutálisan dominálta mindkét festéket. 19-9-nél tíz, 23-12-nél tizenegy volt az Orman Spor előnye. A negyed hajráját megnyomtuk, Lelik és az utolsó pillanatokban betaláló Böröndy pontjaival zárkóztunk valamelyest. Horváth Betti vezérletével 26-25-re jöttünk fel a kisszünet után, a török időkérés után azonban 12-1-es vendég sorozat következett, amivel ismét ott álltunk, ahol tíz játékperccel azelőtt. Zele triplájával, 38-32-nél volt még kicsit szorosabb az állás, de csak Hegedűs pazar triplájával maradtunk a nagyszünetben 10 ponton belül.

A 40-49-ről induló második félidő megint török sorozatot hozott az elején. McCowan, Robinson és Gezgin is betalált, 40-58-nál pedig elég kilátástalannak tűnt a helyzetünk. Lelik és Carey tett róla, hogy ne érje el a különbség a 20-ast, de összességében simán vezetett az Orman Genclik. Megint a negyed hajrája lett a miénk: Horváth, Zele és Böröndy zárkóztatta fel a csapatot 63-54-re. A játék képe azonban sajnos egyértelmű volt: kintről és bentről is jól dobott a török csapat, amelyben a végére 30 pontig és 15 lepattanóig jutó Teaira McCowan tarthatatlannak bizonyult. A 35. percig tíz pont körül tartottuk ugyan a vendégeket, de 60-70 után a végére talán egy kicsit el is fáradtunk. 16-2-es sorozatot mutatott be az ötödik hármasát is beverő Lucet és McCowan hajtotta Orman, amely az ankarai után összességében simán nyerte a budapesti mérkőzést is.  Az Orman Genclik a DVTK társaságában már biztosan továbbjutott a következő fordulóba. Nekünk még egy sziktivkari győzelemmel meglehet a csoport harmadik helye, de hogy a 2/4-es mérleg elég lehet-e a legjobb nyolc harmadik közé kerüléshez, az a többi mérkőzés kimenetelétől is függ. 

Ludovika-FCSM Csata – Orman Genclik 66-86 (18–24, 22–25, 14–14, 12–23)

Ludovika Aréna, 100 néző. V.: Mendoza Holgado (spanyol), Kucerík (cseh), Marchis (román). Ell.: Kunosic (bosnyák)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 13/9, Toman P. 3/3, Lelik 15/6, Hegedűs 9/3, Carey 4. Cs.: Zele 10/3, Böröndy V. 6, Gyöngyösi 5/3, Balogh L. 1, Angyal N.

Az Orman Genclik legjobb dobói: McCowan 30, Lucet 19/15, Robinson 15/3, Uzun 12/6

Statisztika itt.

Tursics Krisztián: Nagyon egyszerűen meg lehet fogalmazni az összegzést, találkoztunk egy nálunk jobb csapattal. Jelen pillanatban szakaszosan tudunk csak jól kosárlabdázni, sok esetben kihagyások, rossz vállalások, rossz védekezés jellemez minket, könnyű kosarakat engedélyezünk az ellenfélnek, tehát nem vagyunk még a megfelelő szinten, csinálnunk kell tovább a munkát. Edzésnek használtuk ezt a mérkőzést, próbáltunk olyan elemekkel foglalkozni, amiket eddig kevesebbet gyakoroltunk – sajnos nem tudtuk kompenzálni a rivális dominanciáját.

Horváth Bernadett: Úgy jöttünk ki a mérkőzésre, hogy szeretnénk szemmel láthatóan jobb teljesítményt nyújtani, mint a TFSE elleni meccsen. Úgy gondolom, ez szakaszosan sikerült is, de az, hogy egy ember 30 pontot dob nekünk a palánk alól, ezt nehezen tudtuk kezelni. A folytatásban fontos mérkőzéseink következnek megint csak, úgyhogy próbálunk dolgozni tovább, és mindent meg fogunk tenni, hogy ebből a mostani hullámvölgyből minél hamarabb kijöjjünk.

 

Leave a Reply