Az utolsó hazai mérkőzésünk következik 2021-ben

Utoljára láthatjuk hazai pályán a lányokat a naptári évben, és az elmúlt találkozók után, idegenbeli rangadók előtt nagyon ráfér a csapatra a bíztatás a lelátóról. Amellett, hogy jó meccsre van kilátás, jótékonysági akciónkat is vasárnap délutánra időzítjük.

Ki kell küszöbölnünk a TFSE-MTK elleni, múlt vasárnapi csorbát – nagyjából ez a mondat lehet a lányok és az edzők fejében egész héten. Az, hogy az Orman Genclik ellen nem jött össze egy komoly bravúr, nem tragédia. Vasárnap viszont nincs pardon, jóval jobban kell játszani, mint egy hete. Kis híján még az ott látott teljesítmény is elég volt a TFSE legyőzéséhez, most viszont jobb játékkal kell előrukkolni, hogy ne kerülhessünk kellemetlen helyzetbe. A középmezőnybeli riválisok ellen aratott győzelmek csak akkor értékesek, ha mi nem hibázunk hazai pályán. Ráadásul decemberben egy sor olyan idegenbeli meccs következik, ahol nem mi leszünk az esélyesek.

A sorsolás és a pályacserék miatt vasárnap szerepelünk utoljára idén a Ludovika Arénában, és ellenfelünk egy teljes hetet készülhetett ellenünk. Hegedűs Péter csapata idén a rájátszásba jutásért lehet harcban, ebben viszont jócskán hátráltatja az első fordulóban, a BEAC ellen elveszített győzelem – az újbudaiak 20-0-lal kapták meg a mérkőzést. Éppen ezért teher és veszíteni való nélkül léphetnek pályára ellenünk, és biztos, hogy sok kellemetlen pillanatot fognak okozni nekünk.

A nehéz percekben pedig szurkolóink segíthetnek a legtöbbet. Őszi hazai mérkőzéseinken megtapasztalhattuk, hogy mekkora plusz a kiváló hangulat, de akár csak néhány hangos szó. A lányoknak sokat jelent, ha nincsenek egyedül – vasárnap az Opál Tehetséggondozó Alapítvány és a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány számára is megmutathatjuk ugyanezt, hiszen elérkezik jótékonysági akciónk. A két szervezetet itt mutattuk be bővebben. Mindenkit kérünk, aki kilátogat az egyébként ingyenesen megnézhető meccsre, ha teheti, néhány tanszerrel, egy-egy játékkal vagy sporteszközzel, illetve száraz kutyaeledellel érkezzen, amiket a bejáratnál gyűjtünk.

Ludovika-FCSM Csata – VBW CEKK Cegléd

Ludovika Aréna, vasárnap 17:30

Kapunyitás: 16:30

A mérkőzés megtekintése ingyenes, de védettséghez és maszkviseléshez között.

Leave a Reply