Nagyon fontos győzelem a Cegléd ellen

Az idegenbeli portyáink előtt rendkívül fontos mérkőzést nyertünk meg a végig szívósan küzdő, de az utolsó percekre elfáradó VBW CEKK Cegléd ellen. Jótékonysági akciónkon pedig számos adomány gyűlt össze.

Lesz mit átadnunk az Opál Tehetséggondozó Alapítvány és a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány számára karácsonyi adománygyűjtésünk után, hiszen szép számmal érkeztek tárgyadományok. A ceglédi csapattól is érkeztek felajánlások, sőt, még az egyik játékvezető is elhelyezett egy gondosan becsomagolt ajándékot a bejáratnál.  Nem tudunk mást mondani: köszönjük!

Ami a mérkőzést illeti, eleinte nagyon nem találtuk az ellenszert Lauren Manis játékéra. Szép egyéni akciókból termelte a pontokat a ceglédiek belga játékosa, és ez bizony az eredményen is meglátszott: nem tudtunk ellépni a vendégektől. Helyzetünket kihagyott üres ziccerek is rontották. A 7. percben 16-11-nél dobtuk az utolsó kosarunkat ebben a játékrészben – a vendégek zsinórban 8 ponttal nyomták meg ezt az időszakot, és fordítottak a kisszünetre. A két perces szusszanás után tompák maradtunk. 20-19-nél rövid ideig vezettünk, aztán megint jöttek a vendégek. Holesinska triplájával az előny ismét a Ceglédé volt. Ugyanez ismétlődött meg 23-23-nál, majd 29-28-nál is. A kissé kosárszegény első félidőt Lelik hármasa zárta le, amivel 34-30-ra épp mi vezettünk.

Négy Csata-ponttal indult a 31. perc, de Manis vezérletével 38-35-re zárkózott a CEKK. A 25. percre 45-38-ra léptünk meg, 45-45-nél pedig megint egyenlítettek a vendégek. Hegedűs triplával adta meg az alaphangot a negyed végi rohamunkra, amit Böröndy és Zele toldott meg kosarakkal:  7 pont volt az előnyünk a végjátékra. Itt viszont megint visszakapaszkodott a Cegléd, 54-54-nél kezdhettünk mindent előről. Kezdtünk is: az addig meglehetősen mérsékelt dobóteljesítményünk feljavult a végjátékra. 16-1-es sorozatot produkáltunk, és ebből a hátrányból már nem tudott visszajönni Hegedűs Péter csapata. Nem volt könnyű szülés, nem volt szép játék – de megszereztük ezt a roppant fontos két pontot.

Csapatunk decemberben idegenbeli túrákra indul. Sorozatban a Syktyvkar, a PEAC, a Győr, a DVTK, majd a PINKK vendége lesz. Legközelebb csak januárban lépünk pályára Budapesten.

Ludovika-FCSM Csata – VBW CEKK Cegléd 80-68 (16-19, 18-11, 20-17, 26-21)

Ludovika Aréna, 150 néző. V.: Tóth C., Minár, Varga-Záray (Bogárdi)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 12/6, Lelik 22/9, Gyöngyösi, Zele 12/3, Carey 11. Cs.: Toman P. 2, Hegedűs J. 10/6, Böröndy V. 11

A VBW CEKK Cegléd legjobb dobói: Manis 25/6, Baugh 16, Szabó Fa. 14/9

Statisztika itt.

Tursics Krisztián: Nehéz peridódusokon megyünk keresztül, hiszen sérülések és betegségek hátráltatják a munkát. Az elmúlt heti fájó TF-kudarc és a jobb ellenfél elleni Európa Kupa vereség után mindenképpen javítani szerettünk volna. Főleg az első félidőben érződött rajtunk ez a két mérkőzés, ekkor görcsösen játszottunk. A második félidőben átszakadt a gát, bejöttek a kinti dobásaink, volt mélységi játékunk, felszabadultá vált a csapat. Mai sikerünk stabilitást és nyugalmat eredményez. Sorban játsszuk majd az idegenbeli találkozókat, amelyeken nem mi leszünk ez esélyesek, nem lesz teher a vállakon. Mindez nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk bravúr győzelmet aratni.

Böröndy Vivien: Elég idegesen kezdtünk, nem találtuk a ritmust. A második félidőre már jobban jöttünk ki. Felkeményedett a védekezésünk és beestek a dobások is, ennek köszönhető a győzelem. Nagyon fontos meccset nyertünk meg.

Leave a Reply