Egy félidőn át tartottuk a lépést a Szekszárddal

Szoros első félidő után a második húsz percben már nem tudtuk felvenni a Szekszárd által diktált tempót és intenzitást, így sima vereséget szenvedtünk az Euroliga-indulótól a hiányos csapatok mérkőzésén.

Nálunk a már-már szokásos hiányzók mellett (azért ne hallgassuk el, hogy Stasha Carey már bemelegíthetett társaival) ezúttal Szekszárdon is akadtak gondok: a hosszabb ideje sérült Evans és Milic mellett Goree játékát is nélkülöznie kellett Djokic Zeljkónak, ami azért még a minőségi és bő kerettel rendelkező KSC-t is megrengetheti – gondoltuk.

És tényleg mi rajtoltunk jobban. 4-0-ra, majd 6-3-ra vezettünk. A KSC azonban magához ragadta a kezdeményezést, 12-9-nél vették át a vezetést Bálint Rékáék. Jött Lelik és Böröndy 3-3 pontos befejezése, majd megint 44-esünk köszönt be, és 17-12-nél megint nyeregben érezhettük magunkat. A 8. perc végén aztán lendületbe jöttek Mányoky Rékáék, és az utolsó bő két percben az első negyedben 9 pontot rámoltak be nekünk, mi pedig mér egyet sem szereztünk. Sebességben, intenzitásban is fölénk nőttek Krnjicsék. Hasonló mederben kezdődött a második negyed is. 24-17-ig nőtt a különbség, amikor Zele és Lelik révén mi húztunk egy 7-0-ás sorozatot, amivel megint egyenlő lett az állás. Aztán ismét szekszárdi percek következtek, zsinórban 8 dobott ponttal. A félidőre ezt 4-re hoztuk fel, sőt, Zele Dorina bónusz büntetőivel 36-34-re zárkóztunk fel.

A meccs második felét azonban nagyon megnyomta a Szekszárd. Horváth és Böröndy sikeres triplái után elzárták a vendégek a gólcsapot. Nagyszerű védekezést mutatott be a KSC, mi pedig megbénultunk. A 26- percre 50-40-re vezetett a szekszárdi csapat, a 30. perc végére pedig 13-ig hizlalta a különbséget Zeljko Djokic együttese. Érezni lehetett, hogy nem találjuk a fogást a vendégeken, akik viszont nem vettek vissza a tempóból. Tartósan 15 pont körül maradt a két csapat közti távolság, ráadásul a végjátékban már azért kellett küzdenünk, hogy húsz ponton belül fejezzük be a meccset. Ez sikerült ugyan, de egy kicsit jobb állapotban, talán ennél több is volt ebben a mérkőzésben.

Ludovika-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd 55-73 (17-21, 17-15, 10-21, 11-16)

Ludovika Aréna, 300 néző. V.: Cziffra, Frányó, Sörlei (Hartyáni)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 3/3, Lelik 12/6, Gyöngyösi 2, Zele 22/6, Angyal N. Csere: Hegedűs 6, Böröndy V. 10/3, Strausz

A KSC Szekszárd legjobb dobói: Krnjic 20, Gereben 13, Friskovec 10/6, Bálint R. 10/6

Statisztika itt.

Tursics Krisztián: Találkoztunk egy olyan csapattal, amely magas intenzitással játszott szinte végig. Az első félidőben jól játszottunk, agresszívan kosárlabdáztunk, viszont szünet után ellenfelünk intenzitása megmaradt, mi pedig folyamatosan romlottunk lefelé, labdákat adtunk el, ziccereket hibáztunk. Ritkán találkozunk hasonló stílusban játszó csapat ellen, sajnos ezt a sebességet, agresszívitást edzésen nehéz vagy nem is lehet modellezni.

Zele Dorina: A Szekszárd megmutatta, hogy az Euroligában edződik és miért készül nap mint nap nagyon kemény ellenfelek ellen. Ennek ellenére jó mérkőzést játszottunk, és bízom benne, hogy tudjuk majd hasznosítani az itt tanultakat.

Leave a Reply