A bajnoki címvédő otthonában folytatjuk

Érdekes mérkőzést vív csapatunk a bajnoki címvédő Sopron Basket otthonában szombat délután. Fegyverneky Zsófiáék minden bizonnyal hiányos kerettel állnak ki ellenünk, nálunk pedig valószínűleg bemutatkozik Japreece Dean.

Volt bőven történés a két csapat háza táján az elmúlt héten, ami miatt biztosan kiemelt figyelmet kap a szombat délutáni bajnokink. Egy teljes hetet kell visszamenni az időben a soproniak legutóbbi mérkőzésééig, ahol a zöld-sárgák az egyik potenciális vesztőhelyükön, Győrben hagyták ott a hazai fronton addig meglévő makulátlanságukat. A 76-73-as vereség első látásra talán meglepetés, de ismerve a győri erősítéseket és hiányos soproni keretet, benne volt a meccsben a zöld-fehér siker.

Mi vasárnap este léptünk pályára hazai környezetben, a Szekszárd ellen. Az eredmény ismert: az első félidőben még tartani tudtuk a tempót a szintén tartalékos, de kiemelkedő minőségű KSC-vel szemben, a harmadik negyedtől aztán érvényesült a papírforma. A második húsz percről már hiányzott Vincze Viktória technikai vezetőnk, aki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre tartott egy pici amerikai lányért…

Amíg nálunk zajlottak a Japreece Dean körüli formaságok, a soproni csapat kedden bejelentette, hogy koronavírusos eseteket észleltek a csapatban, így elővigyázatosságból elmaradt a 13-ára tervezett, Fenerbahce elleni EuroLiga mérkőzés. A karanténszabályok ismeretében sejthető volt, hogy ha lesz bajnoki a hétvégén, azt egy hiányos Sopron Basket ellen fogjuk megvívni.

Szerencsére jelen állás szerint megtartjuk az összecsapást. A soproni csapat tájékoztatása szerint a hatékony járványügyi protokolljuknak köszönhetően elkerülték a fertőzés terjedését és nincsenek újabb esetek – talán ez a legfontosabb fejlemény ebben a helyzetben. Hogy milyen összeállításban fog tudni kiállni a Sopron Basket, az csak szombaton derül majd ki, de a címvédő nem teljes kerettel is a találkozó toronymagas esélyesének számít. Ha viszont kifogunk egy jó napot, az előzmények mellett magát a meccset is érdekessé tehetjük.

Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata

Sopron, Novomatic Arena, szombat 16:30

Jegyár: 1500 Ft

TV: MindigTV Go Sport

Leave a Reply