Nem sok hiányzott egy hatalmas bravúrhoz

A rendes játékidőben szinte végig vezetve óriási meccset játszottunk a foghíjas kerettel kiálló Sopron Baskettel, amely a hosszabbításban biztosította be a győzelmet.

Tudtuk, hogy lesznek hiányzói a Sopron Basketnek. A teljes rotációból ezúttal a January, Fegyverneky, Jovanovic, Varga Aliz, Brooks, Sitku, Kókai hetes vállalta a játékot, Williams és Varga Sára pedig a keretbe igen, de pályára nem tudott kerülni. Négy világsztárral és három feltörekvő fiatallal kellett tehát felvenni a versenyt. Nálunk visszatért Stasha Carey és bemutatkozott Japreece Dean.

Lelik Réka szerezte meg a vezetést és a kezdeményezést csapatunk számára. A Sopron ugyan rendre kiegyenlített, de a vezetést nem tudta átvenni. Jó ütemben jött Lelik és Horváth Betti hármasa is, és a 7. percben megszületett Dean első Csata mezes kosara is. A kosárszegény negyedet 14-12-re nyertük. Horváth triplájával kezdődött a második etap, és Gyöngyösinek is majdnem összejött a három pontos akció. Fiatal bedobónk a következő támadásnál már nem hibázott a vonalról, és 7-2-es sorozatunkkal 21-14-re léptünk el. 28-22-nél Strausz Edina fordult le élményszámba menően Brooksról, 30-22 után azonban megtorpantunk. 8 soproni pont jött zsinórban, majd egálnál Hegedűs Janka szólt hozzá utoljára a második negyedhez, azaz megőriztük az első tíz percben szerzett előnyt.

A második félidőben is folytattuk a bátor játékunkat, azonban a más iramhoz szokott soproni csapat szűkebb kerettel is folyamatosan kapaszkodott. A 27. percben, 8 pontnál tetőzött a vezetésünk Zele Dorina büntetőivel, 50-42 után a kisszünetig Brooks vezérletével lefelezte hátrányát a Sopron Basket, azonban így is bizakodva várhattuk az utolsó (?) tíz percet. 58-54-ről kezdődhetett a 31. perc, és Zele és Carey kosarai után megint 8 ponttal szakítottuk le a zöld-sárgákat. Nevena Jovanovic 2+1-e indította a hazai felzárkózást, nekünk pedig a végjátékra elfogyott az üzemanyag a támadásainkból. A rendre büntetőket kiharcoló Sopron a 36. percben, 66-66-nál ért utol bennünket, ráadásul kipontozódás miatt az utolsó percekre elveszítettük Lelik Rékát is.

68-66-os vezetésünknél Fegyverneky, majd 69-68-as soproni előnynél Jovanovic és Brooks is büntetőket hibázott, ezzel 70-68-as állásnál megnyílt a lehetőség legalább a hosszabbítás kiharcolására. Horváth Betti gyönyörű betöréssel egyenlített, így jöhetett a túlóra. Ahol már a lendületben lévő, de jól láthatóan azért elfáradó Sopron Basket akarata érvényesült. Nagy kár a végjátékért, hiszen nagyon kevés hiányzott, hogy még ebben a felállásban is az idény egyik legnagyobb meglepetését húzzuk be. Jövő vasárnap, a BEAC ellen javíthatunk hazai pályán.

Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata 83-74 (12-14, 20-20, 22-24, 16-12, 13-4)

Sopron, 300 néző. V.: dr. Mészáros, Varga-Záray, Győrfy (Dernei)

A Sopron Basket legjobb dobói: Varga A. 20/6, N. Jovanovic 19, Brooks 18, Fegyverneky 14

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 8/6, Lelik 11/3, Gyöngyösi 4, Zele 13/3, Carey 4. Csere: Dean 19/3, Böröndy V. 4, Hegedűs J. 9/3, Strausz 2

Statisztika itt.

Tursics Krisztián: Gratulálok a Sopronnak! Ez egy vissza nem térő alkalom volt. Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy győzelmi eséllyel jön Sopronba. Ma úgy állt fel a két csapat, hogy hatalmas sanszunk volt, de nem tudtuk megtörni a gyakorlatilag 6 emberrel játszó ellenfelünket. Nem tudtuk lezárni a mecset a rendes játékidőben. Az, hogy hússzal több büntetőt dobtak, mutatja, hogy puhán kosárlabdázunk. Nem támadjuk a gyűrűt, ezért fel kell keményednünk, ha győzelmi esélyekkel akarunk pályára lépni a folytatásban. Lelik Réka kipontozódása is megtörte a játékunkat. Összességében jó mérkőzést játszottunk, készülünk a BEAC elleni mérkőzésre. Sok sikert ellenfelünknek a bajnokságra és az Euroligára!

Japreece Dean: Jó meccs volt egy nagyszerű csapattal szemben! Dolgozunk pár dolgon a játékunk terén, de élveztem az első pályára lépésemet a csapat színeiben.

Fotó: Sopron Basket/Tóth Zsombor

Leave a Reply