Ezúttal mi rontottuk el a második félidőt

Az első húsz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de jobb második félidejével kiegyenlítette a hetedik helyért folyó párharcot a TFSE-MTK. Döntés szombat este a Ludovika Arénában.

Tovább csökkent a két csapat rotációja a párharc második mérkőzésére: a hazaiaknál Magyar Bianka nem kockáztatta meg az Achilles-gondokkal küzdő Németh Alma játékát, míg nálunk Strausz Edina hiányzott a pályáról betegség miatt. Pavel pontjaival a TFSE-MTK került előnybe, de rutinos játékosaink, Lelik és Zele kosaraival tartottuk a lépést. Szinte percenként változott a vezető csapat kiléte. Egyik oldalon sem igazán működött a védekezés, így 4 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. 24-22-es Csata-vezetést mutatott az eredményjelző az első kisszünetben, és a második negyedben is maradt a szoros állás. Jobbára mi vezettünk, de komoly különbséget nem tudtunk felépíteni, mert Süle és Szeitl extra hármasokkal tartotta meccsben a TFSE-t. A nagyszünetre maradt a duplányi előny.

44-40-re „húztunk” el a második félidő elején, de megint extra hármassal jöttek fel a hazaiak. A 28. percig billegett a különbség, a negyed végén aztán főleg büntetőkkel 6 pontra lépett meg a TFSE-MTK. A 31. perc is hazai pontokkal kezdődött, 63-55-nél kezdett jelentőssé válni a hátrányunk. Szétestünk, egyik palánk alatt sem működött jól a csapat. Az első meccshez képest nagyot javuló Tapley állította be a tízpontos különbséget. A deficitünk 69-56-nál tetőzött, így az utolsó öt percre komoly javulásra volt szükség a harmadik meccs elkerüléséhez. Lelik és Horváth Betti kosarai adták meg a jelet a fezárkózásra, de 71-63-nál Gyöngyösi és Hegedűs is nagy helyzetet hibázott el. Az utolsó két percben már a letámadásé, a labdaszerzéseké és a taktikai faultoké volt a főszerep, a TFSE több büntetőt el is rontott. Hiába tudtuk gyors kosarakkal befejezni az ellentámadásokat, az egyenlítéshez nem volt labdánk.

76-71-re győzött a TF, így a szombati harmadik meccs dönti el a hetedik helyezett kilétét. A Ludovika Arénában rendezendő összecsapáson végig olyan agresszív védekezésre lesz szükség, mint amit az utolsó percekben mutattunk.

TFSE-MTK – Ludovika-FCSM Csata 76-71 (22-24, 18-18, 19-11, 17-18)

A párharc állása: 1-1

MTK kosárterem, 150 néző. V.: Fodor A., Szilágyi B., Kapusi (Bognár)

A TFSE-MTK legjobb dobói: Tapley 19, Pavel 17/3, Süle 10/6

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 9/3, Lelik 14/3, Böröndy V. 8, Zele 20, Hegedűs J. 12. Csere: Toman P. 1, Gyöngyösi 7, Angyal N., Toman D.

Statisztika itt.

Tursics Krisztián: Ha az utolsó 5 perc védekezést átemeltük volna a meccs többi részére, akkor lehet, hogy másként alakult volna a vége. Elképesztően puhák voltunk, ellenfelünk szinte akkor dobott kosarat, amikor akart, ezen mindenképpen javítanunk kell szombatra. Ami az erősségünk volt eddig az idény során, most az lett a vesztünk, borzasztóan rosszul, mindössze tizenhárom százalékkal dobtuk a triplákat.

Zele Dorina: Sajnos nem sikerült úgy kijönni a harmadik negyedből, ahogy azt szoktuk, és ez a vesztünket okozta. Egy kicsit későn ébredtünk fel. Sajnálom, hogy így alakult, de van még egy mérkőzés, ott nyernünk kell.

Leave a Reply