Győzelem a végére: Megszereztük a hetedik helyet

Mindkét csapat mozgósította utolsó energiáit a szezon utolsó mérkőzésén, amiből mi kerültünk ki győztesen, így megszereztük a TFSE-MTK ellen a hetedik helyet a bajnokság idei kiírásában.

Kiváló hangulatban kezdődött a mérkőzés. Sokan kísérték el a TF-es lányokat a VIII. kerületbe, és a mi szurkolóink is átérezték, hogy milyen nagy jelentősége van ennek a helyosztónak. Európa Kupás nézőszám és régen tapasztalt, jó értelemben vett hangzavar jött össze a szezonzáróra.

A párharc egyik összecsapása sem kezdődött olyan egyértelműen, ahogy a harmadik, döntő összecsapás: zsinórban tíz Csata-pontot jegyezhettünk fel, mire Magyar Bianka négy perc elteltével magához hívhatta csapatát. Az időkérés elérte a kívánt hatást, hiszen megtört a lendületünk és nem tudtuk meglovagolni a jó kezdést. A TFSE a negyed második felében szépen apránként eltüntette a különbséget, és 14-12-nél már az egyenlítésért támadhatott. A döntetlen álláshoz azonban meg kellett várni az első kisszünetet. Theodoreán kosarát ráadásul újabbak követték a vendégek részéről, így 16-20-nál már Tursics Krisztián használt el egy időkérést. A 6-20-as periódus érezhetően megfogta a lányokat, innentől szinte kosaranként változott a vezető csapat kiléte. Lelik Réka fontos pillanatokban állt a csapat élére és tartotta meccsben a csapatot, de a félidőben a TFSE-MTK járt előrébb.

Az egyetlen pontos hátrány persze nem volt ledolgozhatatlan, és a fordításhoz csak annyi kellett, hogy beinduljon a tüzérségünk. Horváth Betti és Gyöngyösi Janka süllyesztett el egy-egy triplát, amivel stabilan mi lettünk a vezető fél. A negyed végén jött a következő jó periódusunk: a 27. percben, 43-40-nél sült el ismét Horváth és Gyöngyösi keze, majd a 29. percben, amikor Lelik is távolról rezegtette meg a hálót, 52-42-nél ismét megvolt az első percekben összeszedett tíz pont – ekkora előnnyel mehettünk el a kisszünetre is. Fáradó kulcsjátékosaink, a hátralévő idő és az ismét nagyot küzdő TFSE is árnyakként vetődtek az állásra, de szerencsére sokáig hatnál beljebb nem tudtak kerülni a vendégek. Amikor nagyon kellett, akkor Lelik előhúzott a cilinderből egy varázslatos betörést vagy épp egy centerező mozdulatot. Csak a 40. percre jutott látótávolságon belülre a TF, de 63-59 után már nem volt idejük a fordításra. Leliknek azonban egy újabb hármasra még igen, így 66-59-re nyertük meg a helyosztót.

A lefújás után mindkét csapatot hosszasan éltették a szurkolói. Kemény ellenfél volt a TFSE-MTK, mi pedig azzal, hogy megnyertük az utolsó párharcot, talán egy kicsit saját magunkat is legyőztük.

Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK 66-59 (14-12, 20-23, 21-10, 11-14)

A párharc végeredménye: 2-1

Ludovika Aréna, 350 néző. V.: Győrffy, Makrai, Lengyel (Zalai)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth B. 14/12, Lelik 23/12, Böröndy V. 4, Hegedűs 10, Zele 4. Csere: Gyöngyösi 11/9, Toman P., Toman D.

A TFSE-MTK legjobb dobói: Tapley 11, Dúl P. 10/6, Süle K. 8/3

Statisztika itt.

Tursics Krisztián: Látni kell, hogy mennyire különbözött a két csapat, akiket most a pályán láttunk, attól, akikkel elkezdte a szezont. Sok hiányzóval küzdött mindkét együttes, így nagyon nehéz bármilyen szakmai értékelést adni. Azt kértem a csapatomtól, hogy próbáljuk győzelemmel és jó szájízzel lezárni a szezont. Boldog vagyok, hogy ez sikerült és mindenki maximálisan megtette a pályán, amire kértem. Külön örülök, hogy ilyen közönség előtt játszhattunk. Majdhogynem az egész szezonban nem volt ekkora szurkolás, mint ma este. Ez is a célunk, hogy egy fővárosi rangadóra legalább ennyien kilátogassanak. A mai nézőszám azt mutatja, hogy a klubok jól dolgoznak és az emberek kíváncsiak a két csapat mérkőzésére. Ennek az egész szezonban így kellene mennie. Most jön a pihenés és a csapatépítés ideje.

Lelik Réka: Nagyon sok nehézségünk volt év közben, úgyhogy örülünk és mosoly van az arcunkon, hogy az utolsó mérkőzésünket megnyertük. Gratulálok a csapatomnak a 7. helyhez, és szeretném, hogy ez jövőre közelebb legyen a legjobb négyhez.

Leave a Reply