A Csata DSE nyerte a kadett bajnokságot

Komoly sikert ért el a hétvégén utánpótlás csapatunk, a Csata DSE kadett korosztálya: megnyerte a pécsi nyolcas döntőt. Ráadásul ugyancsak a hétvégén Bódi Ferenc B-csoportos együttese bebiztosította a B-csoportos bajnoki címet is.

Előzetesen talán nem számított az első számú esélyesnek Tursicsné Iván Kriszta kadett csapata a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság pécsi nyolcas döntőjén, de aztán veretlenül, nagyon kemény elődöntő és finálé után emelhette magasba a bajnoki címért járó kupát.

Az előzetesen a B-csoportba sorsolt DSE a döntő első napján rögtön két győzelmet is bezsebelt: a Kecskemét és a Zsíros Akadémia ellen is magabiztosan nyert, amivel el is dőlt, hogy szombaton és vasárnap az érmes helyekért küzdhet. A pénteki utolsó csoportmeccsét is megnyerte a csapat a DVTK ellen, így csoportelsőként jutott a legjobb négy közé.

A szombati elődöntőben már szorosabb meccsre kényszerítették Toman Dóriékat a jó erőkből álló soproniak, de végül a Darazsak elleni mérkőzést is abszolválták a Csata utcai fiatalok. A vasárnapi fináléban az előzetesen a torna esélyesének számító Rátgéber Akadémia várt a lányokra. A pécsiek kezdték jobban a döntőt, 28-11-nél 17 ponttal is vezettek. A félidőre aztán visszajöttek a csatások, és a gyengébb 3. negyed után a hajrában már nem volt kérdés, hogy a Csata DSE lesz az idei bajnok a kadettoknál.

Tovább növeli a győzelem értékét, hogy a legfőbb rivális NKA Pécs otthonában nyerték meg a döntőt. A kiváló teljesítmény az egyéni díjaknál is meglátszódott: Gábor Lili lett a döntő legértékesebb játékosa, Toman Dóri és Vladár Róza bekerült a legjobb ötösbe és az A-csoportban is bemutatkozó Toman Dóri osztotta ki a négy nap alatt a legtöbb gólpasszt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ludovika-FCSM Csata Basketball (@ludovika.fcsm.csata) által megosztott bejegyzés

A helyosztókra egyébként a Ludovika-FCSM Csata csapatkapitánya, Horváth Betti, valamint a kadett korból éppen csak kilépő fiatalok, Gyöngyösi Janka, Strausz Edina és Toman Petra is ellátogattak a baranyai megyeszékhelyre.

Gratulálunk, és bízunk benne, hogy minél több tehetség idővel a felnőtt csapat ajtaján is dörömbölni fog.

Nemzeti Leány Kadett Bajnokság döntő:

Csata DSE – NKA Pécs 71-67 (9-22, 21-12, 13-17, 28-16)

Csata DSE: Arnóczki Sára 2, Vladár Róza 12, Toman Dóra 15/12, Toman Réka 22/3, Gábor Lili 20/3. Csere: Lipcsik Anna, Zakor Izabella, Ilyés Bianka. A csapat további tagjai: Ihring Orsolya, Vágó Lili, Halmy Panka, Albert-Tóth Léna. Edzők: Tursicsné Iván Kriszta, Tursics Sándor, Horváth Balázs. Technikai vezető: Szörényi Laura

Statisztika itt.

Elődöntő:

Csata DSE – Soproni Darazsak Sportakadémia 61-56 (21-11, 12-19, 16-10, 12-16)

Statisztika itt.

Csoportmérkőzések:

Csata DSE – Kecskeméti KA 72-41 (23-11, 22-9, 18-8, 9-13)

Statisztika itt.

Zsíros Akadémia Kőbánya – Csata DSE 41-89 (5-24, 15-25, 10-20, 11-20)

Statisztika itt.

Csata DSE – DVTK Akadémia 81-61 (25-18, 26-9, 20-12, 10-22)

Statisztika itt.

***

Nemcsak a kadettek aranyérmének lehetett örülni a hétvégén: a Vasas második csapata elleni idegenbeli győzelemmel bebiztosította bajnoki címét a Csata DSE Piros csoportban szereplő együttese is. A pasaréti 70-58-as győzelem azt jelenti, hogy négy nyert meccsnyi előnye van a tabellán Bódi Ferenc együttesének három fordulóval a bajnokság vége előtt. A Piros csoportban nem rendeznek rájátszást, így matematikailag is biztossá vált a Csata DSE bajnoki elsősége.

Vasas Akadémia II. – Csata DSE 58-70 (11-19, 18-21, 16-16, 13-14)

Csata DSE: Jánosi Virág 10/3, Toman Petra 20/3, Gyöngyösi Janka 29/12, Kastl Dóra 4, Strausz Edina 3. Csere: Bajzáth Lili 4. A csapat tagjai még: Solymosi Noémi, Szörényi Laura. Edző: Bódi Ferenc

Statisztika itt.

Leave a Reply