Gyöngyösi Janka a harmadik szezonját kezdi a felnőtteknél

Fiatal játékosunkra ősztől is számíthatunk.

Gyöngyösi Janka a Ludovika Csata játékosa marad. A Csata DSE-ben nevelkedett, 2004-es születésű bedobó 2020 nyarától látogatja a felnőtt edzéseket. Míg első A-csoportos szezonjában 19 bajnokin átlagban 7,2 percet töltött a pályán, addig a tavasszal véget ért évadban már 28 bajnokin közel 18 percnyi játéklehetőséget kapott. Emlékezetes produkciók is fűződnek a nevéhez, például a Szekszárdon dobott ötből öt hárompontosa.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ludovika Csata Basketball (@ludovika.csata) által megosztott bejegyzés

Janka augusztus 6-ától a görögországi U18-as Európa-bajnokságon szerepel, ahol kiemelten figyeljük majd a teljesítményét. Ezután kapcsolódik be csapatunk felkészülésébe. „Izgatottan várom a jövő szezont. Remélem, hogy sok szurkolást és támogatást fogunk kapni” – foglalta össze Janka a várakozásait.

„Janka fiatal, tehetséges játékos, aki 3-as és 4-es poszton is beilleszthető a rendszerünkbe. Valószínűleg a most kezdődő idényben még nagyobb szerep és feladat hárul rá” – jellemezte játékosunkat Tursics Krisztián. Vezetőedzőnk reméli, hogy Janka megfelelő alázattal és fejlődéssel kiharcolja a játékperceket a fiatalszabály keretein kívül is.

Leave a Reply