Nagyon komoly mérkőzéssel nyitjuk meg a bajnoki szezont

Szombat este elkezdődik a női pontvadászat. Az első fordulóban, a Vasas otthonában olyan meccsen, ami akár az alapszakasz végén is nagyon komolyan számíthat.

Túlzás nélkül mondható, hogy játékosaink augusztus 15-e óta erre készültek, a kosárlabda barátok pedig erre vártak: szombaton elindul a 2022/23-as szezon. Ráadásul a sorsolás óta tudjuk, hogy nem is akármilyen rangadóval: az első fordulóban a Vasas Akadémia ellen lépünk pályára.

A két csapat évek óta nagyon komoly rivalizálást folytat a középház uralásáért. Összefutottunk a 2021-es és az idei rájátszásban is, és egyszer mi, egyszer pedig a Vasas nyerte a párharcot. Az is kiderült az idők során, hogy gyakorlatilag bármikor bármelyik csapat képes győzni a másik pályáján. Az idei felkészülési időszakban is összefutott a két együttes, akkor a hiányos keretek mérkőzésen pár ponttal jobbnak bizonyultunk.

Nemcsak mi, hanem szombati ellenfelünk is jócskán átalakult a holtidényben. A legnagyobb veszteség minden bizonnyal a csapatkapitány, Bach távozása, Heljic és Radócz eligazolásával pedig a belső posztokat kellett stabilizálni. Két amerikai játékos érkezett Milos Pavlovic rotációjába, valamint az akadémiai fiatalok kaphatnak nagyobb szerepet.

Az volt a célunk, hogy a bajnoki rajtra a sok helyről érkező új játékosokból csapatot építsünk fel – fogalmazott vezetőedzőnk a nyitómeccsel kapcsolatban. Tursics Krisztián teltházas, jó hangulatú mérkőzésre számít, ahol remélhetőleg sikerül egy komoly skalppal indítani a szezont.

Vasas Akadémia – Ludovika Csata 

Pasaréti Sportcentrum, szombat 18:00

Jegyár: 1600-2000 Ft

TV: MindiGo Sport 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply