Sokba került a rossz kezdés: Vereséggel indítottuk a bajnokságot

Az elrontott első negyedet követően végig szaladtunk az eredmény után, és bár a hajrában többször megközelítettük ellenfelünket, a Vasas végül picivel kevesebbet hibázva legyőzte együttesünket a szezonnyitón.

Kapkodva, sok hibával kezdték a csapatok a mérkőzést. 5-4-nél egy rövid ideig vezettünk, de szép lassan komoly előnyt épített fel a Vasas, és 14-5-nél jöhetett Tursics Krisztián időkérése. A játékmegszakítás sem törte meg a kosárínségünket, alig jutottunk el dobóhelyzetig és mindössze 6 pontot szereztünk az első negyedben. 18-6 után pörögtünk fel valamenyest: egy 2-12-es sorozatot produkáltunk, amivel újra nyílt lett a mérkőzés. Innen azonban Papp büntetőjével és Pardee triplájával a házigazda lépett tovább, megőrizve 7 pontot az előnyéből a szünetre.

A harmadik negyed elején ismét 10 fölé kúszott a különbség, ismét nem találtuk a ritmust. A Vasas jól szedte a lepattanókat a mi térfelünkön is, ami tovább nehezítette a helyzetünket. A negyed második felében zárkózni kezdtünk. A 28. percben Szabó hármasa után 39-37 állt az eredményjelzőn: ismét látótávolságon belül voltunk. Innen megint a Vasas dobott pontokat, így 6 pontos hátrányból kezdhettük az utolsó felvonást.

A 33. percig maradt a 4-6 pontos különbség, majd 45-42-nél zárkóztunk fel ismét egy labdányira, majd Fuehring büntetőivel 45-44-re jöttünk fel. Madár Eszter és Brown váltott pontokat, majd 47-46-nál Pardee dobott demoralizáló hármast. A 38. perc végén, 51-46-nál Fuehring, egy perccel később, 55-51-nél pedig Horváth Betti triplája hozta vissza a reményeinket. 57-56-nál, az utolsó Vasas-támadásnál Nunn kétszer is visszaszedte a támadólepattanót, majd a kötelező faultunk után, 1,5 másodperccel a vége előtt a második büntetőjét mellédobta, így már nem volt időnk visszatámadni és elveszítettük a szezonnyitót.

Ritka az olyan mérkőzés, ahol a vesztes csapat játékosai gyűjtenek össze több VAL-t, most viszont ez történt: 77-72-re nyertük ezt a mutatót. Mégis az lehetett az ember érzése, hogy mi hibáztunk többet a 40 perc alatt, és egy picivel, de megérdemelten nyertek a piros-kékek.

Vasas Akadémia – Ludovika Csata 58-56 (16-6, 17-20, 10-11, 15-19)

Pasaréti Sportcentrum, 300 néző. V.: Földházi, Lengyel, Rózsavölgyi (Bodrogváry)

A Vasas legjobb dobói: Pardee 16/12, Papp K. 12/3

Ludovika Csata: Horváth B. 11/9, Czank, Brown 17/3, Gyöngyösi, Fuehring 18/3. Csere: Toman D., Barnai 3, Szabó F. 3/3, Kastl, Boros B. 4, Jáhni

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Komoly küzdelemre és egál mérkőzésre számítottunk, azonban arra nem, hogy ennyi hibával fognak játszani a csapatok. Az eredmény is bizonyítja ezt, nem a kiváló védekezés miatt volt ilyen kevés pont a találkozón. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez, csüggednünk azonban nem szabad, hiszen szerdán ismét meccset játszunk. Komolyan fel kell készülnünk mindenkiből, ha mérkőzéseket akarunk nyerni.

Sam Fuehring: Határozottan úgy érzem, sokkal jobbat is tudunk a mainál. Görcsösek voltunk, ami pályán is meglátszott és bár próbáltunk mindent megtenni annak érdekében, hogy kezünkbe vegyük az előnyt, ma a Vasas volt a jobb csapat.

Címlapfotó: Vasas Akadémia / Jani Martin

Leave a Reply