Alaposan elrontottuk a végjátékot

Három negyeden át kiválóan kosárlabdáztunk, de a hajrában nem tudtuk megkoronázni az addigi remek teljesítményünket, és nagy, közel húszpontos előnyt leadva veszítettünk a TFSE-MTK otthonában.

A TFSE látott neki a ponttermésnek, és egy-egy kosárral vezetett az első negyedben. De a mieink is szépen tapadtak a mérkőzés előtt talán esélyesebbnek tartott hazaiakra. A 8. percben, Király hármasa után 16-11-re tartott előrébb a TF, de itt megakadt a hazai lendület, és Barnai, illetve Toman Dóri pontjaival a negyed végére utolértük ellenfelünket. 16-16-ról kezdődhetett a 11. perc, és sorra kedtük gyártani a pontokat. A TFSE ideig-óráig tartotta a lépést a feljavuló támadójátékunkkal, de 28-26 után begyújtottuk a rakétákat. Magyar Bianka jól érezte a zavart az erőben, és kért időt 28-28-nál, de nem tudta megtörni a lendületünket: 30-30 után közel 4 perces hazai gólcsend következett, mi pedig 47-30-ra léptünk el. Csodálatos támadójátékot mutattunk be: jól céloztunk, támadópattanókat szedtünk, szép átadásokkal alakítottuk ki a helyzeteket. Brown és Gyöngyösi vezérletével komoly előnyt építettünk fel. A félidőt Hegedűs és Hillsman kosara zárta, de így is 13 pontos fórban mehettünk a nagyszünetre.

Megpróbált ritmust váltani a 3. negyedben a TFSE, de rendre visszavertük a támadásaikat és 10 pont körül tartottuk a különbséget. Hillsman semlegesítése okozott nagy fejtörést (többnyire nem is sikerült), de elöl rendben voltak a dolgok. A negyed közepén Barnai és Czank szállította a pontokat, és a 26. percre 62-47-re léptünk meg, amit a dudaszóig meg is őriztünk. A 4. negyed is jól indult: a 33. percben már 76-57-re vezettünk. Igen kényelmesnek tűnt a helyzetünk, de egyvalaki volt a másik oldalon, aki még itt is hitt a fordításban. Theodoreán Alexandra bevágott egy hármast, szerzett egy labdát, kiharcolt Brown ellen egy sportszerűtlent, értékesítette a büntetőket, majd ismét dobott egy hármast – jöhetett is Tursics Krisztián időkérése, amivel annyit sikerült elérni, hogy 10 pont körül stabilizáltuk a különbséget. De csak egy ideig. 71-78-nál megint Theodoreán villant a hármas vonalon túlról a 38. percben, de az ellentámadásból Czank is bevágott egy távolit. A TF-et ez sem törte meg, és Theodoreán újabb 5 pontot tett megválaszolatlanul a közösbe. 81-79-nél Brown rontott el két nagyon fontos büntetőt, az ellentámadásból pedig Pusztai kiegyenlített. A másik oldalon nem jutottunk el dobóhelyzetig, az újabb TFSE-támadás pedig Theodoreán 2+1-ével zárult – ezzel példátlan fordítás után megnyerte a derbit a csapatkapitánya vezérletével óriásit hajrázó TFSE-MTK.

TFSE-MTK – Ludovika Csata 85-83 (16-16, 18-31, 21-23, 30-13)

Városmajor, MTK Kosár- és Vívóterem, 150 néző. V.: dr. Mészáros, Goda, Sörlei (Bogárdi)

A TFSE-MTK legjobb dobói: Theodoreán 21/12, Hillsman 20, Pusztai 18

Ludovika Csata: Horváth B. 9/3, Brown 23/9, Szabó F. 8, Gyöngyösi 16/6, Fuehring 5/3. Csere: Czank 12/6, Barnai 5, Toman D. 3/3, Jáhni 2

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Nagy gratuláció a TF-nek, mert ahonnan visszajöttek a mérkőzésbe, az extra teljesítmény volt. Jól felkészültünk az ellenfélből, három negyedig ült is a taktikánk, sikerült kialakítanunk egy nagyobb fórt, de a szünetben mondtam az öltözőben, hogy a meccs még nincs lezárva. Számítottunk arra, hogy agresszívabb lesz a TF a végén. Külön szeretném megemlíteni Alit, aki fantasztikusat nyújtott a végén, de ehhez mi is kellettünk, főleg védekezésben hagytunk ki kulcs szituációkban.

Czank Tímea: Azt gondolom, hogy három negyeden keresztül a mi kezünkben volt a mérkőzés. Alinak a hárompontosai hozták a csapatot lendületbe, utána pedig ahogy szokott lenni nekünk semmi sem sikerült. Nekünk dolgoznunk kell tovább, hogy az ilyen meccseket meg tudjuk nyerni.

Címlapfotó: MTK/Hegedüs Gábor

Leave a Reply