Drámai körülmények között fájó vereség Pécsett

Bár az első három negyedben a szezon eddigi legjobb játékával jelentős előnyt harcoltunk ki, a negyedik negyedben extra távoli dobásainak köszönhetően visszajött a meccsbe a PEAC. A kosárthriller hosszabbításba torkollott, ahol két büntetővel a házigazda bizonyult jobbnak. Nem érdemeltünk vereséget ezen az estén.

Szívet melengető látvány volt, ahogy Jaelyn Brown is átöltözve futott ki a csapattal bemelegíteni. Amerikai bedobónk az 5. percben, 13-8-as állásnál lépett pályára, zsinórban 7 pécsi pont után. Ugyan Kiss Virág büntetőivel még folytatódott a hazai sorozat, de itt el is zártuk a PEAC kosárcsapját, és a 7. perctől az első dudaszóig egy szem Katanic-büntető került az eredményjelző hazai oldalára. Mi viszont Horváth és Fuehring vezérletével megfordítottuk az állást, és el is hoztuk az első negyedet. Érezhetően nem találta a ritmust az NKA, így állandósult a vezetésünk. A 19. percben 36-28-ra léptünk el, és ezt a 8 pontot meg is őriztük a nagyszünetre. A harmadik negyedben még erre is rátettünk egy lapáttal: a 24. percben 44-34-re tartottunk előrébb, a pécsieket főleg Kiss Virág próbálta meccsben tartani. Nálunk Jáhni és Szabó Fanni is szállított extra pontokat, és 52-38-nál tetőzött az előnyünk. A negyed végén rohamot indított Jovan Gorec együttese, amely Simon hármasával a 29. percben 54-49-re jött fel. Az etapot 7 Csata pont zárta, amivel óriási lépést tettünk első idegenbeli győzelmünk megszerzése felé.

A mérkőzésnek azonban még nem volt vége. Wentzel és Kiss is betalált a triplavonalon kívülről, és hiába dobtunk mi is pontokat, a pécsi hármasokkal folyamatosan csökkent a különbség. Calhoun 65-60-ra hozta fel a pécsieket, majd a 35. percben Wentzel újabb hárompontosánál már 65-67 állt az eredményjelzőn. Jáhni Zsófi állt csapatunk élére, aki eddigi legjobb Csatás meccsét játszva tartotta fenn győzelmi esélyeinket. A 40. percre 75-77-tel fordultunk, majd Calhoun újabb triplát süllyesztett el, megragadva a vezetést a Pécsnek. 78-77-nél következett a mérkőzés legvitatottabb jelenetsora. Jáhni harcolt ki személyit Kiss Virágon, és kispadunk szerint felmerülhetett a sportszerűtlen hiba gyanúja is. A játékvezetők „hivatalból” nem nézték vissza az esetet, mire vezetőedzőnk jelezte: challenge-t kér. A videózás után helyben hagyták az eredeti ítéletet, de Jáhni, mivel dobás közben volt a fault, így is büntetőzhetett. Betalált, azonban időközben megszólalt a bírói síp, amiért nem vezették fel az eredményjelzőre Tursics Krisztián elveszített időkérését. A lelkes hazai tábor által keltett hangzavar miatt ez a sípszó nem volt hallható, így némi közjáték jött, ami után Jáhninak újra kellett dobnia az első büntetőjét. Ezt elrontotta. „Harmadszor” már pontosabban célzott, egalizálva az állást. Két elrontott támadás után hosszabbítás következett.

A ráadás elején Brown, Fuehring és Jáhni is betalált, 85-80-nál megint nagyon közel kerültünk a győzelemhez. Azonban volt még puskapor a PEAC játékosainál is, Katanic triplája már az egyenlítést jelentette. Utolsó támadásunknál Horváth Betti rontott a hármas vonalon túlról, és a palánk alatt Fuehring szabálytalankodott. A játékvezetők megvideózták, hogy dobás előtt vagy után történt-e a személyi, és sajnos Betti már elengedte a triplakísérletet a szabálytalan mozdulatnál, azaz Wentzel két büntetőt dobhatott. Nem hibázott, mi pedig már nem tudtunk újabb akciót vezetni. 87-85-re nyert egy izgalmas, remek összecsapáson a kintről kiválóan célzó és talán szerencsésebb PEAC, de ezen az estén mi sem érdemeltünk vereséget.

NKA Universitas PEAC – Ludovika Csata 87-85 (16-19, 14-19, 19-23, 29-17, 9-7)

Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 400 néző. V.: Tóth C., Győrfy, Kovács N. (Dernei)

A PEAC legjobb dobói: Kiss V. 23/3, Wentzel 22/12, Calhoun 15/15, Burdick 10

Ludovika Csata: Horváth B. 13/9, Czank 7/3, Gábor 1, Barnai, Fuehring 25/3. Csere: Gyöngyösi, Brown 8, Szabó F. 14/6, Jáhni 17/6

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Elismerésre méltó, ahogy visszajött a mérkőzésbe a PEAC. Majd 40 percen keresztül kontrolláltuk a találkozót, szépen felkészültünk az ellenfelünkből, és minden eltervezett taktikai elemet sikerült megvalósítanunk. Viszont extrán dobott a hazai csapat, főleg a végjátékban, amikor nyolc hármas süllyesztettek el a gyűrűnkben. Nagyon jó, közönségszórakoztató meccset játszottunk, ami kitűnő reklám a női kosárlabdának.

Sam Fuehring: Nagyszerű mérkőzés volt. Igazi csapatként játszottunk 45 percen át, mind az öt negyeden keresztül jó teljesítményt nyújtva, úgyhogy büszke vagyok a lányokra.

Címlapfotó: PEAC Pécs/Rébay Viktor

Leave a Reply