A Ceglédet fogadjuk

Vasárnap koraeste folytatódik a bajnokság: a tabellán mögöttünk álló Ceglédet fogadjuk. Amellett, hogy fontos mérkőzés vár a lányokra, több program is színesíti a délutánt.

Utoljára több mint egy hónapja, október 10-én játszottunk olyan csapat ellen, amely nem szerepel nemzetközi kupában. Azóta folyamatosan Európa Kupás vagy Euroligás elenféllel találkoztunk. Amellett, hogy reálisan a Ramat Hasharon és a PEAC ellen voltak győzelmi esélyeink, azért néhány periódus erejéig a Győrt, a Szekszárdot és a Sopront is megszorongattuk, magas fordulatszámra kényszerítettük. Most jön egy olyan mérkőzés, amit feltétlenül meg kellene nyernünk, ha az alapszakasz végén a felsőházi rájátszásba szeretnénk kerülni. 


A VBW CEKK Cegléd egy győzelemmel kevesebbel és három pozícióval mögöttünk áll a tabellán. A két együttes teljesen ugyanazt a sorsolást játszotta le a bajnokság eddigi szakaszában, még a pályaválasztások is egyeznek. A különbséget a BKG elleni meccsek jelentik: míg mi legyűrtük a szigetszentmiklósiakat, Konstantinos Keramidas csapata az előző fordulóban 77-64-es vereséget szenvedett a kék-sárgáktól. A CEKK három külföldi játékost foglalkoztat, akik mindannyian húzóemberek, mellettük a 2020/21-es szezonban nálunk játszó Rakita Lili fut nagyszerű szezont. 

Mivel egyetlen győzelemre áll egymástól a két csapat, nagyon fontos lesz megszilárdítani a rájátszást érő pozíciónkat, valamint fél szemmel az első kör végén meghúzandó Magyar Kupa-vonalra is figyelni kell.

A vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzést két program fogja kísérni. A Rébay Viktor nevével fémjelzett sportfotós workshop résztvevői a meccs alatt fogják próbálgatni a pálya szélén a beszélgetésen tanult fogásokat. A nagyszünetben pedig cheerleadereink fellépése mellett újraélesztjük a koronavírus miatti lezárások alatt kikopott dobóversenyünket is. A két kisorsolt szerencsés játékosnak 60 másodperc alatt kell egy ziccert, egy büntetőt és egy hárompontost értékesíteni. A gyorsabb versenyző jutalma egy, a játékosaink és edzőink által aláírt mez lesz.

Ludovika Csata – VBW CEKK Cegléd

Ludovika Aréna, vasárnap 17:00

TV: MindigTV Go Sport

Leave a Reply