Alaposan megizzadtunk, de megvan az újabb győzelem

Késhegyre menő csatát vívtunk a Cegléddel, de a végén mi örülhettünk. Nagyon fontos győzelmet arattunk.

Szinte megharcoltak egymással a jó pozíciókért a Fotoplus és Rébay Viktor sportfotós szemináriumára érkező fotós tanoncok, és ezen a délutánon pillanatok alatt gazdára talált az összes kék fotósmellényünk. Remélhetőleg sok jól sikerült képet küldenek majd vissza klubunknak, amikből aztán mi is szemezgethetünk.

A fotós had inkább küzdelmet, mintsem sok jó dobást rögzíthetett, hiszen nagyon nehezen indultak be a pontgyárak. Az 5. percre 11-5-ös ceglédi vezetéssel érkeztünk, amit korábbi játékosunk, Rakita toldott meg még egy hármassal. A negyed második felében szép lassan megközelítettük a vendégeket, és az utolsó pillanatokban szerzett Barnai-kosárral egyetlen pontra jöttünk fel a dudaszóig. 15-18 után zsinórban 8 pontot szereztünk a kisszünet után, ami már-már a múlt heti ritmusunkat idézte. Sajnos azonban nem tudtuk sokáig tartani ezt a tempót, a negyed eleji periódus arra viszont jó volt, hogy a nagyszünetre mi menjünk előnnyel.

A félidőben cheerleadereink bemutatója után hosszú idő után újra dobóversenyt rendeztünk, de sajnos mindkét játékosnak meggyűlt a baja a hárompontosokkal, így az aláírt mez egyelőre nálunk maradt.

A harmadik felvonás elején nekünk is problémánk akadt a ceglédi térfélen. 30-34-nél dobtuk az első pontjainkat, büntetőből. A 26. perc végén, 42-36-os ceglédi vezetésnél jött el a mérkőzés kulcsmomentuma: visszaállt a padról fiatal magasbedobónk, Gyöngyösi Janka. Saját nevelésű játékosunk két triplával, egy akciógóllal és két büntetővel ihletett formában mozdította el csapatunkat a holtpontról, és pontjainak köszönhetően 49-46-ra vezettünk az utolsó negyed előtt. Itt öt-hat ponttal szinte végig mi tartottunk előrébb. A 39. percben Williams hármasánál, 65-63-nál lett egy kicsit meleg a szituáció, de végül behúztuk a végjátékot. A Pécsett mutatott teljesítményünket nem tudtuk megismételni, de most ez is elég volt a sikerhez – talán visszakaptunk valamit a múlt heti végjátékból.

Ludovika Csata – VBW CEKK Cegléd 68-65 (15-16, 15-11, 19-19, 19-19)

Ludovika Aréna, 300 néző. V.: Farkas, Söjtöry, Földesi (dr. Páli)

Ludovika Csata: Horváth B. 5, Czank 3, Brown 17/3, Gyöngyösi 20/12, Fuehring 8/3. Csere: Szabó F. 3/3, Barnai 6, Toman D. 3/3, Jáhni 3/3

A Cegléd legjobb dobói: Williams 17/9, Cooper 12/3, Bura 12, Rakita 9/9

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy megnyertük. Nagyon fontos volt, hogy átlendüljünk és megszerezzük a harmadik győzelmet a bajnokságban. Az előző öt találkozónkon megbeszéltük, hogy honnan hová szeretnénk eljutni – most viszont visszaestünk. A héten több edzésünkkel is elégedetlen voltam, valószínűleg erre vezethető vissza, hogy ma csak szenvedtünk, nem tudtuk kezelni a váltásokat. Át kell beszélnünk a problémákat és jobban kell játszanunk, mert nem ezt építettük fel az elmúlt hetekben. Most elmegyünk egy hosszabb szünetre rendezni a dolgainkat, aztán a BEAC ellen egy fővárosi rangadóval folytatjuk.

Gyöngyösi Janka: Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, amit örülök, hogy sikerült behúzni. Jó, hogy át tudtunk lendülni az első félidőn.

Leave a Reply