Egylabdás mérkőzésen maradtunk alul a BEAC ellen

Bár az első félidő jól sikerült számunkra, a másodikban feljavult a házigazda BEAC, amely több extra kosarat szerezve kétpontos győzelmet aratott.

Több, az Age Of Hope számára összekészített adománycsomaggal, de egy fontos hiányzóval, Jaelyn Brown nélkül vágtunk neki az újbudai rangadónak. Eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, de inkább a hazaiak tartottak előrébb. 17-12-nél harcolt ki számottevő előnyt a BEAC, majd Szabó Fanni és Horváth Betti vezérletével egyetlen pontra zárkóztunk az első dudaszóig. Vojtulek-pontokkal kezdődött a második negyed, de Czank és Horváth hármasaival megint ott voltunk a házigazda nyakán. 25-23-nál, Szabó hármasával ragadtuk ki a BEAC kezéből a vezetést, amit a félidőre hétpontosra hízlaltunk. A fekete-fehérek pontszegény negyede a mi védekezésünket is dicsérte.

Sajnos a második félidő más mederben indult: Green sokadik kísérletéből betalált kintről, és belelendült Tóth Franka is. 36-36-nál utolért minket a 3. negyedet lendületesebben kezdő BEAC, és innentől a meccs végéig tartó adok-kapok kezdődött. A gyakori, összesen 17 vezetésváltás jót tett a hangulatnak is, a szép számú közönség remekül szórakozott. A 30. perc végén épp mi álltunk jobban (54-53), de érződött, hogy lényegében mindkét csapatnak 50-50% az esélye a győzelemre.

Hazai oldalon belelendült az excsatás Angyal Barbi is, nálunk Horváth és Czank szállította a pontok javát, és jól szállt be Jáhni Zsófi is. A 39. percben 59-55-re „léptünk el”, de 60-59-nél már a BEAC tartott előrébb. Milkovics és Radócz is extra hármast szerzett, nálunk viszont megremegtek a kezek. A 38. perc 71-66-ról indult, majd 73-71-nél Angyal dobott hármast a kispadunk torkából. Szabó labdaszerzése, Fuehring kosara és Vojtulek elrontott büntetője még adott nekünk egy esélyt az egyenlítésre, de Horváth Betti nem tudott pontokat szerezni betörésből, így lecsúsztunk a hosszabbításról.

Amellett, hogy a végletekig kiélezett összecsapáson akár mi is nyerhettünk volna, egy picivel jobb volt nálunk a BEAC ezen az estén. Az újbudaiak győzelme egyben egy szép sorozat végét is jelenti: az eddigi élvonalbeli mérkőzéseinken mindig legyőztük a BEAC-ot, most azonban elszenvedtük az első vereségünket a fekete-fehérek ellen.

E.ON ELTE BEAC – Ludovika Csata 78-76 (17-16, 10-18, 26-20, 25-22)

Gabányi Sportcsarnok, 300 néző. V.: Fodor, Rácz, Varga-Záray (Dernei)

A BEAC legjobb dobói: Angyal B. 18/9, Vojtulek 18, Tóth F. 14/3

Ludovika Csata: Horváth B. 22/15, Czank 15/9, Szabó F. 15/9, Gyöngyösi 8/3, Fuehring 8. Csere: Toman D. 2, Barnai 2, Jáhni 4

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Összességében megérdemelten nyerte meg a meccset a BEAC. Az első félidőben sikerült semlegesítenünk a kulcsembereit, a második félidőben azonban 51 pontot kaptunk, ami mutatja, hogy felpuhult a védekezésünk. Nagyon hektikus ez a szezon, nem akar ez a keret összeállni úgy, ahogy szeretném. Nem edzünk úgy, ma is hiányzott az egyik légiósunk, de megyünk tovább, és megpróbáljuk jövő héten idegenben megverni a DVTK-t.

Czank Tímea: Kiélezett mérkőzés volt, állhatna már mellénk a szerencse. Sok problémával küzdünk, vannak ilyen szezonok, de nem adjuk fel, csináljuk tovább, amit kell.

Címlapfotó: E.ON ELTE BEAC / Girgász Péter

Leave a Reply