Hosszabbításos győzelem a TFSE ellen

Nagyon fontos győzelmet arattunk a TFSE-MTK felett egy olyan mérkőzésen, ami nem a szép kosárlabdáról szólt, és annak nagy részében nem is mi álltunk jobban.

Az okóberi mérkőzés utolsó öt-hat perce mély nyomot hagyott mindenkiben, aki látta. Csakhogy volt annak egy első harmincnégy perce is, ahol végig a mi akaratunk érvényesült. Valami ilyesmi történt az első percekben a Ludovikán is. Marshall ugyan megszerezte a vezetéstz a TF-nek, de csakhamar 12-4 állt az eredményjelzőn. Főleg centereink, Fuehring és Barnai szállították a kosarakat. Igaz, egy-egy elrontott dobás miatt lehetett azért némi hiányérzetünk. A negyed hajrájára aztán elveszítettük a ritmusunkat a vendégek térfelén, és míg az utolsó 3 dobásunkat elhibáztuk, Manis-ék megfelezték a különbséget. Sokáig a második negyedben sem találtuk az utat a TF gyűrűjébe, ami törvényszerűen egyenlítést, majd fordítást hozott. A 13. percben, 12-14-nél Gyöngyösi majd’ ötperces hazai gólcsendet tört meg a triplavonalon túlról. Innentől szinte percenként változott a vezető csapat kiléte, és olyannyira nem bírt egymással a két kék-fehér együttes, hogy a szünetre döntetlennel mentek a felek.

Nem várhattunk gólzáport a második húsz percben sem. Fuehring próbálta előnybe keríteni csapatunkat. Centerünk óriásit melózott, és csak a sok kihagyott dobása miatt nem lehet égi jelzőket írni a teljesítményéről. A kihagyott dobások persze nem csak őt jellemezték, így alig-alig haladt előre a két csapat. Mi például a 25. percben, 33-33-nál beragadtunk, ekkor a TF Pusztai extrájával meglépett. A 28. percben már 42-35-re vezettek a vendégek, mi pedig egyszerűen nem találtuk a TF védekezésének az ellenszerét. 43-37-es vendég vezetéssel kezdődött a negyedik játékrész. Nem javultunk sokat, de óriásit küzdöttünk. 44-50 után Fuehring vezérletével kiegyenlítettünk, majd az első félidőben faultproblémákkal a padon jegelt Horváth Betti betörésével hosszú idő után ismét mi vezettünk. 52-52-nél Pusztai hibázott nagyon fontos büntetőt a másik oldalon, és 52-53-nál Marshall faultja után, másodpercekkel a dudaszó előtt Czank is megnyerhette volna a meccset saját csapatának – de az ő keze is megremegett. Jöhetett a túlóra.

Öt kihagyott dobás után Pusztai szerezte meg a vezetést a TF-nek, ezt Barnai egalizálta. Pusztai a másik oldalon hibázott, amire Fuehring lélektanilag és számszakilag is nagyon fontos hármast süllyesztett el a vendégek gyűrűjébe. Czank Timi is a legjobbkor szerzett pontokat, az ő találataival alakult ki a 62-57-es végeredmény.  Nem volt túl magas színvonalú mérkőzés, de az izgalmak, a hosszabbítás és Sam Fuehring 45 VAL-ja miatt sokáig emlékezni fogunk rá.

Ludovika Csata – TFSE-MTK 62-57 (12-8, 14-18, 11-17, 16-10, 9-4) – hosszabbítás után

Ludovika Aréna, 350 néző. V.: Frányó, Kapusi, Jankovics (Dernei)

Ludovika Csata: Horváth B. 7/3, Czank 5, Szabó F. 6, Gyöngyösi 3/3, Fuehring 25/9. Csere: Barnai 12, Toman D., Boros B. 2, Gábor 2

A TFSE-MTK legjobb dobói: Pusztai 20/9, Marshall 13, Manis 13

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Szép számú közönség látogatott ki erre a budapesti rangadóra, mi pedig nagyon fontos győzelmet szereztünk meg. Azt gondolom, hogy a táblázaton elfoglalt helye nem feltétlenül tükrözi a TF erejét. Ahogy láthattuk, agresszívek és jól kosárlabdáznak. Készültünk, hogy védekezésben kijönnek hedge-re (kiváltásokat alkalmaznak a 2-2-es szituációkban – a szerk.), ezért meg kellett próbálnunk könnyű kosarakat szerezni. Ez nagyrészt sikerült, de látni kell, hogy mindkét csapat tragikus százalékkal dobott. Úgy lendültünk át a holtponton, hogy majd’ 15-tel elvesztettük a lepattanócsatát. A TF kezében volt a mérkőzés, így lényegében az októberi összecsapás fordítottja zajlott le, hiszen ott mi kaptunk ki nyert helyzetből. Külön fontos volt, hogy pontkülönbségben is jobbak vagyunk a TF-nél. Készülünk a PINKK ellen, ott újra győzni szeretnénk.

Sam Fuehring: Kemény mérkőzés volt. A TFSE-MTK nagyon jól védekező csapat, és az első félidőben nagyon jól játszottak. Aztán valamelyest fókuszáltabbak voltunk, amivel visszajöttünk a meccsbe.

Leave a Reply