Ez más kávéház volt: Biztosan érvényesítette a papírformát a Sopron

A bajnoki címvédő elleni vereséggel térünk a válogatott szünetre.

Mindkét oldalon nehezen indult be a pontgyártás. Czank triplájával először és utoljára vezettünk a mérkőzésen 3-2-nél, de még egy darabig látótávolságon belül maradtunk. A hazaiak a kiélezett hétközi Euroliga mérkőzés után nehezen jöttek lendületbe a támadó térfélen; a saját palánkjuk alatt azonban határozottak és magabiztosak voltak. Az első negyedben főként Szabó Fanni pontjaival tartottuk a lépést. 12-7 után az ő hármasával, majd dudaszós duplájával egyenlítettük ki az állást. A második negyedben aztán sebességet váltottak a lila-fehérek. Bő 4 perc alatt egy 13-1-es sorozattal leráztak minket, és lényegében el is döntötték a mérkőzést. A nagyszünetig 18 pontos előnyt szorgoskodott össze a hazai csapat.

A másodi félidő sem hozott világmegváltó játékot. Továbbra is rendkívül nehezen találtunk a gyűrűbe, nagyon erős védekezést kaptunk Kunekéktól. Stabilan húsz fölé nőtt, majd a 30. perc végére a 30-at is megközelítette a két együttes közti differencia. A záró negyedben tovább nőtt a hátrányunk, és összességében sima vereséget szenvedtünk. A válogatott szünet előtti időszak lezárult, és talán elmondható, hogy az utóbbi hetek négy győzelmet és két szoros vereséget is hozó, összességében rendkívül pozitív szériáját nem ez alapján a mérkőzés alapján kell megítélnünk. Fontos találkozók jönnek, de addig is lesz idő készülni és a kisebb-nagyobb sérüléseket rendbe hozni.

Sopron Basket – Ludovika Csata 75-43 (12-12, 29-11, 19-8, 15-12)

Sopron, Novomatic Aréna, 800 néző. V.: Balog, Földesi, Dr. Németh P. (Németh Cs.)

A Sopron legjobb dobói: Magbegor 17, Kunek 13/9, Brooks 10

Ludovika Csata: Horváth B. 3/3, Czank 3/3, Gábor 1, Barnai 2, Fuehring 20/3. Csere: Szabó F. 9/3, Toman D. 4, Jáhni, Boros B. 1, Kastl

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: A mai egy teljesen egyértelmű, egyoldalú mérkőzés volt. Kijött minden olyan különbség, amiért a két csapat teljesen más kávéházban játszik. Azok a dobások, amiket más mérkőzéseken meg tudunk oldani, ma körülbelül 20 százalékra estek vissza. Ilyen nyomás és védekezés ellen nem tudjuk ezeket a szituációkat megoldani. A következő fontos mérkőzésekre ezen a téren javulnunk kell.

Sam Fuehring: A Sopron egy nagyon-nagyon jó csapat. Nem tudtunk ma olyan jól kezdeni, mint ahogy azt az előző mérkőzésen tettük ellenük. Nagyon jól játszottak, és még ennél is tudnak jobban, ahogy mi is.

Címlapfotó: Sopron Basket/Tóth Zsombor

Leave a Reply