Vasárnap végre véget ér a válogatott szünet

Két Csatameccs-mentes hétvége után végre újra pályára lépnek a lányok – ráadásul hazai pályán. Kifejezetten érdekes találkozónak ígérkezik a vasárnap délutáni, NKA Universitas PEAC elleni.

Négy forduló maradt hátra az alapszakaszból. Sorrendben a Pécs, a Cegléd, a BEAC, majd egy újabb szünet után a DVTK ellen zárjuk a bajnokság első körét. Mint minden csapatnak, így nekünk is szükségünk van még minél több győzelemre, hogy a lehető legjobb pozícióban végezzünk. Az alapvető célkitűzésühkhöz, a rájátszásba kerüléshez a számítások szerint két győzelemmel kerülhetünk a legközelebb. Mivel van még hátra közvetlen rivális elleni mérkőzés is, ahol aztán biztosan nem garantált a siker, egy bravúrral a saját dolgunkat könnyíthetnénk meg a végelszámolás előtt.

Az őszi, pécsi fellépésünk kifejezetten élvezetesre és izgalmasra sikerült, ahol nagyon sokáig nyeregben érezhettük magunkat. A végjátékban aztán megremegtek a kezeink, a PEAC extrán triplázott és a hadiszerencse is elpártolt mellőlünk, így hosszabbítás után elvéreztünk. Fájó vereség volt, bizonyára lányainkat is erősen fűti a visszavágás vágya és lehetősége. Azóta mindkét játékoskeretben történt változás, és a PEAC lezárta az egyébként sikeres nemzetközi szereplését. Ellenfelünk a bajnokság legjobb három-négy csapata közé igyekszik, és nem titkoltan jövőre egy kupasorozattal „feljebb” is szeretné kipróbálni magát.

A vasárnapi mérkőzés az őszi összecsapás izgalmai mellett azért is lehet igazi csemege, mert láthatjuk egymás ellen a pályán a liga második és harmadik legjobb pontszerzőjét, egyben a második és a harmadik legjobb teljesítményindexét hozó játékosát. Sam Fuehring és Kiss Virág csatája mellett azon is múlhat, hogy sikerül-e ismét szoros, jó mérkőzést játszani a pécsiekkel, hogy melyik oldal tudta jobban kihasználni a válogatott elfoglaltsága adta lehetőségeket.

A Ludovika Csata – NKA Universitas PEAC találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik, a belépés szokás szerint ingyenes lesz. A félidőben újra rendezünk dobóversenyt, ahol a győztes a játékosaink és edzőink által aláírt mezt nyer.

Ludovika Csata – NKA Universitas PEAC

Ludovika Aréna, vasárnap 17:00

Kapunyitás: 16:00

TV: MindigTV Go Sport

Fotók: NKA Universitas PEAC / Rébay Viktor

Leave a Reply