Győzelem a Cegléd otthonában

A mérkőzés jelentős részében kontrolláltuk a találkozót, és megszereztük a roppant fontos idegenbeli győzelmet az alapszakasz hajrájára fordulva.

Toman Dóri hármasával szereztük meg a vezetést a lelkes, 8-10 fős, dobbal felszerelt szurkolótáborunk előtt az albertirsai sportcsarnokban. Ezzel meg is adtuk az alaphangot a ponttermékeny első negyedünknek. 9-2-re, majd 11-4-re vezettünk, és Dóri mellett centereink, Barnai és Fuehring szállították a kosarakat. 16-7-nél közel voltunk a közte tízhez, de a 8. percben, 18-15-nél egészen közel jöttek a hazaiak. Az első negyed hajrájában aztán jött Szabó és Jáhni, és ketten együtt 11 pontot szerezve leszakítottuk a Ceglédet. Ennél is volt feljebb: a 13. percben, 37-17-nél kerek húsz ponttal vezettünk. Ki gondolta ekkor, hogy a hazaiaknak van bármi esélye a fordításra? Lo Elhadji Malick tanítványai speciel igen. Bele-belehibáztunk a játékba, Laufer gyors egymásutánban dobott 8 pontot, és 39-30-nál az előnyünk több mint felét elveszettnek mondhattuk. A nagyszünetre 5 egységre jött fel a két amerikaija által is húzott Cegléd.

A 49-44-es állásról nehezen mozdultak el a csapatok, a 23. percben született csak meg a második félidő első kosara. Szerencsére a ceglédi pontok elapadtak, ami köszönhető volt a hatékonyabb védekezésünknek is. 56-46-nál újra megvolt a tíz közte, és a kék-sárgákon az időkérések sem segítettek. 68-57-re vezettünk 30 perc játék után, de a sok kihagyott helyzet miatt lehetett azért hiányérzetünk bőven. Szerencsére a győzelem azért nem forgott veszélyben. A záró etapra teljesen elapadt a hazai gólcsap, nálunk pedig meg-megvillantak a pontgyárosok. A végére Szabó, Barnai és Horváth Betti is tíz felett zárt, Fuehring pedig hozta a „szokásos” termést. A 40. percre ismét elérte a két csapat közti különbség a húsz pontot, a vége 85-63 lett. Bár a játék néha döcögött, de győzelemmel hangoltunk a szezon egyik legfontosabb mérkőzésére, a jövő vasárnapi, BEAC elleni hazai találkozóra.

VBW CEKK Cegléd – Ludovika Csata 63-85 (17-29, 27-20, 13-19, 6-17)

Albertirsa, Városi Sportcsarnok, 100 néző. V.: Győrffy, Pozsonyi, Jakab (Bogárdi)

A CEKK legjobb dobói: K. Williams 25/12, Cooper 17, Laufer 16/3

Ludovika Csata: Horváth B. 13/9, Czank 8/3, Toman D. 8/3, Barnai 12, Fuehring 18/3. Csere: Szabó F. 15/6, Gábor 2, Jáhni 9/3, Boros B.

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, de közel sem vagyok elégedett a mutatott játékkal. 17-37-nél már volt egy 20 pontos előnyünk, de nem tudtuk lezárni a meccset. Kiestünk a koncentrációból és az eladott labdáinkkal tűzbe hoztuk az ellenfelet, akik a félidőig 5 pontra fel is jöttek. A második félidőben elkezdtünk védekezni és újra nőtt az előnyünk a végéig.

Barnai Judit: Érdekes mérkőzés volt. Az első negyedben elmentünk sok ponttal, de a másodikban kicsit szétestünk, sok eladott labdánk volt és ziccereket hagytunk ki. Erre jobban oda kell figyelnünk, mert ilyeneket nem engedhetünk meg magunknak. A második félidőre már jobban összeszedtük magunkat és megnőtt a különbség, de ennek ellenére sem szabad megengednünk magunknak ezt a sok eladott labdát és a kihagyott üres ziccereket.

Leave a Reply